Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
 метът: Ѕюджетът на ¬арна за 5 г. е нараснал два пъти, вършим си добре работата
»зточник: Varna24.bg 15:44 / 14.12.2017 ќтпечатай »зпрати
© Varna24.bg
Ќавлизането на нискотарифни компании, които в момента поддържат целогодишно 10 линии, ще превърне ¬арна в туристическа дестинаци€ през четирите сезона, сподели за "ƒарик" кметът на ¬арна »ван†ѕортних. “ой допълни, че в момента се вод€т разговори за разкриването на нови линии, които ще дадат тласък и на бизнеса.

≈дин от икономическите лостове за развитието на ¬арна е навлизането на »“ компаниите, за€ви ѕортних. ѕо думите му морската столица е с най-гол€м потенциал да се развива в този сектор заради множеството университети. ѕрез последните две години 10 фирми от бранша вече са от отворили офиси.

«авършването на магистрала "’емус" и изграждането на жп връзка между ¬арна и  онстанца ще гарантира икономическото развитие на града за години напред, допълни кметът.

Ѕюджетът на ¬арна за пет години е нараснал два пъти. ѕрез 2012 г. е бил 170 млн. лв., а през насто€щата макрорамката е почти 349 млн. лв. заради опуснатите от правителството 85 млн. лв. за строителството на булевардите"Ћевски" и "—ливница". —поред кмета ръстът означава, че администраци€та си върши добре работата, а икономиката е в подем.

ѕортних се над€ва мащабните ремонти на ключовите булеварди да приключат до началото на летни€ сезон, когато ¬арна ще бъде домакин на пет срещи от програмата на европредседателството ни.

—лед завършване на инвестиционната програма всички основни пътни артерии ще бъдат обновени и средствата от бюджета ще се пренасочат към малките улички в кварталите.†

"Ќеудобствата заради строителните дейности във ¬арна са неизбежни, но съм убеден, че хората ще про€в€т търпение. «авършването на булевард "Ћевски" е най-мащабни€т проект от десетилети€ и е сравним със строителството на јспарухов мост.

ќтсечката ще преразпредели вътрешни€ трафик в града и ще отведе транзитни€. ¬ече са избрани изпълнителите на ремонтите на булевардите "ѕърви май", "Ќародни будители", "ѕриморски", "÷ар ќсвободител" и старата част на "Ћевски".

¬ момента текат ремонти на "ћара “асева", "јнна ‘еликсова", "—тудентска", път€ за "«латни п€съци" и участъка от магистрала "„ерно море" след јспарухов мост".

ѕортних определи 2017-та година като успешна за града, тъй като са реализирани всички заложени проекти и дори са били разгърнати по-мащабни инвестиции.

—ин€та зона във ¬арна се очаква да бъде въведена през април. ¬ момента тече процедурата за избор на оператор за паркирането със смс-и, след което ще започне разчертаването.

" упихме нови автобуси и тролейбуси, догодина чакаме още 15 нови автобуса. —тараем се да обновим автопарка на "√радски транспорт" и услугата да стане по-атрактивна, за да доведе до намал€ване на колите в центъра на града".

“ехнологични€т парк на ќстровната зона под јспарухов мост има потенциал да заработи изключително бързо. Ќационалната компани€ "»ндустриални зони", ко€то заедно с ќбщина ¬арна ще участва в смесеното дружество, е заложило в бюджета за следващата година средства за поднов€ване на инфраструктурата в района.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ќе виждам развитието на града.≈динствено кръчмите станаха повече.
-1
 
 
Ќараства като държавата дава 200млн на ¬арна , безвъзмездно . Ќе са банков заем . » 29% от ѕловдивски€ ѕанаир .
+1
 
 
’ ха бюджетът е нарастнал два пъти,както и кражбите!Ќито градската среда се подобр€ва,напротив,става по мизерна!»нтересно защо като е нарастнал не спираш да теглиш заеми?
+1
 
 
ти ако си кмет---ј« съм ћао дзе ƒун.....рЯШВрЯШВрЯШВ
+1
 
 
≈ » “» 2 пъти ѕќ¬≈„≈ —» ЋјѕЌјЋ---ѕосерко
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
+1
 
 
Ќищо не правите дупките си сто€т ј вие си прибирате парите в джоба , ще ни замазвате очите с н€какви булеварди € влезте в кварталите да видите за какво става въпрос и не да кърпите дупки ами да ѕ–≈ асфалтирате ц€лата улица ÷ветни кв, кв младост , кв владиславово между блоково пространство до джъмбо , около авто къщите около винс от него до морско училище и др Ќ»ўќ Ќ≈ —≈ —“≈ Ќјѕ–ј¬»Ћ» заплатите малки как човек да си поддържа колата ?????????
+1
 
 
то€ май не си пие редовно хапчетата - единственото в€рно в това е , че са усвоили едни пари.....
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
Ѕрутално убийство в –усе
«има 2018/2019 г.
“¬ и шоу сезон 2018/2019
 оледно-новогодишни празници 2018/2019
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2018/2019
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: