Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Бюджетът на Варна за 5 г. е нараснал два пъти, вършим си добре работата
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 14.12.2017Коментари (10)4774
© Varna24.bg
Навлизането на нискотарифни компании, които в момента поддържат целогодишно 10 линии, ще превърне Варна в туристическа дестинация през четирите сезона, сподели за "Дарик" кметът на Варна Иван Портних. Той допълни, че в момента се водят разговори за разкриването на нови линии, които ще дадат тласък и на бизнеса.

Един от икономическите лостове за развитието на Варна е навлизането на ИТ компаниите, заяви Портних. По думите му морската столица е с най-голям потенциал да се развива в този сектор заради множеството университети. През последните две години 10 фирми от бранша вече са от отворили офиси.

Завършването на магистрала "Хемус" и изграждането на жп връзка между Варна и Констанца ще гарантира икономическото развитие на града за години напред, допълни кметът.

Бюджетът на Варна за пет години е нараснал два пъти. През 2012 г. е бил 170 млн. лв., а през настоящата макрорамката е почти 349 млн. лв. заради опуснатите от правителството 85 млн. лв. за строителството на булевардите"Левски" и "Сливница". Според кмета ръстът означава, че администрацията си върши добре работата, а икономиката е в подем.

Портних се надява мащабните ремонти на ключовите булеварди да приключат до началото на летния сезон, когато Варна ще бъде домакин на пет срещи от програмата на европредседателството ни.

След завършване на инвестиционната програма всички основни пътни артерии ще бъдат обновени и средствата от бюджета ще се пренасочат към малките улички в кварталите. 

"Неудобствата заради строителните дейности във Варна са неизбежни, но съм убеден, че хората ще проявят търпение. Завършването на булевард "Левски" е най-мащабният проект от десетилетия и е сравним със строителството на Аспарухов мост.

Отсечката ще преразпредели вътрешния трафик в града и ще отведе транзитния. Вече са избрани изпълнителите на ремонтите на булевардите "Първи май", "Народни будители", "Приморски", "Цар Освободител" и старата част на "Левски".

В момента текат ремонти на "Мара Тасева", "Анна Феликсова", "Студентска", пътя за "Златни пясъци" и участъка от магистрала "Черно море" след Аспарухов мост".

Портних определи 2017-та година като успешна за града, тъй като са реализирани всички заложени проекти и дори са били разгърнати по-мащабни инвестиции.

Синята зона във Варна се очаква да бъде въведена през април. В момента тече процедурата за избор на оператор за паркирането със смс-и, след което ще започне разчертаването.

"Купихме нови автобуси и тролейбуси, догодина чакаме още 15 нови автобуса. Стараем се да обновим автопарка на "Градски транспорт" и услугата да стане по-атрактивна, за да доведе до намаляване на колите в центъра на града".

Технологичният парк на Островната зона под Аспарухов мост има потенциал да заработи изключително бързо. Националната компания "Индустриални зони", която заедно с Община Варна ще участва в смесеното дружество, е заложило в бюджета за следващата година средства за подновяване на инфраструктурата в района.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не виждам развитието на града.Единствено кръчмите станаха повече.
-1
 
 
Нараства като държавата дава 200млн на Варна , безвъзмездно . Не са банков заем . И 29% от Пловдивския Панаир .
+1
 
 
Х ха бюджетът е нарастнал два пъти,както и кражбите!Нито градската среда се подобрява,напротив,става по мизерна!Интересно защо като е нарастнал не спираш да теглиш заеми?
+1
 
 
Крадете като врътоглави!Додуци!рџ?‚
+1
 
 
ти ако си кмет---АЗ съм Мао дзе Дун.....рџ?‚рџ?‚рџ?‚
+1
 
 
Е И ТИ 2 пъти ПОВЕЧЕ СИ ЛАПНАЛ---Посерко
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
+1
 
 
Нищо не правите дупките си стоят А вие си прибирате парите в джоба , ще ни замазвате очите с някакви булеварди я влезте в кварталите да видите за какво става въпрос и не да кърпите дупки ами да ПРЕ асфалтирате цялата улица Цветни кв, кв младост , кв владиславово между блоково пространство до джъмбо , около авто къщите около винс от него до морско училище и др НИЩО НЕ СЕ СТЕ НАПРАВИЛИ заплатите малки как човек да си поддържа колата ?????????
+1
 
 
тоя май не си пие редовно хапчетата - единственото вярно в това е , че са усвоили едни пари.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: