Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов "удар" на горските стражари
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 20.12.2017Коментари (0)1374
© Varna24.bg
7,2 куб. м незаконно добити дърва за огрев, три каруци и два автомобила са задържани през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 11 до 18 декември са извършени 832 проверки. 176 от тях са на обекти за добив на дървесина, 188 - на превозни средства, 430 - на ловци, а 38 - на други физически лица. В рамките на последните 7 дни са съставени 3 констативни протокола и 21 акта, от които един е по Закона за лова и опазване на дивеча, а останалите - по Закона за горите.

Горските стражари към ДЛС "Шерба" са съставили 4 акта и 1 констативен протокол за незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев. От нарушителите е конфискуван автомобил.

Моторно превозно средство е задържано и при проверки в обхвата на ДЛС "Тервел", където е установен незаконен добив на 2,5 куб. м дървесина. Служителите на стопанството са съставили 4 акта и един констативен протокол.

Каруца и 1 куб. м незаконно добити дърва за огрев пък са конфискувани на територията на ДЛС "Балчик". Горските стражари са съставили за нарушението два акта.

При системните проверки в обхвата на ДГС "Нови Пазар" са задържани две каруци и 1,40 куб. м дърва за огрев. Съставени са 4 акта по Закона за горите.
При обход на територията на ДГС "Варна" са съставени два акта и един констативен протокол. Задържани са 0,3 куб. м дърва за огрев.

От ДГС "Шумен" отчитат два акта, а от ДГС "Смядово" - три, единият от които е съставен за нарушение при лов, а останалите са по Закона за горите.

От СИДП напомнят, че извършването на сеч, товаренето, транспортирането, разтоварването, придобиването, съхраняването и преработването на дървесина без разрешение се наказват от закона с глоба от 50 до 3000 лв. Ако противоправните действия се извършват организирано с търговска цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказание е имуществена санкция в размер от 100 до 5000 лв. При повторно нарушение в срок от една година от влизането в сила на наказателно постановление се налага глоба или имуществена санкция в троен размер. В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, ги грозят до шест години затвор и глоба от 1000 до 20 000 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: