Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Има ли опасен мед от пловдивска фирма? Ето отговорите!
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 23.12.2017Коментари (3)1890
©
Във връзка с появилите се публикации в медиите относно качеството на мед "Родна стряха", ръководството на Лидл България заяви, че изнесените в тях твърдения са абсолютно неверни. Продуктите от двете партиди, посочени в публикациите, са изпратени за анализ в акредитирани лаборатории в Германия. Получените резултати не показват никакво отклонение в съдържанието на съответния продукт, което категорично опровергава изнесената информация.

Лидл България прилага изключително стриктна система за безопасност, качество и контрол на храните, която дори надвишава нормативните изисквания за страната, с цел да се гарантира качеството и безопасността на предлаганите продуктите. Компанията провежда регулярни одити и проверки, включително извънредни и изненадващи такива на доставчици си.

Като отговорна компания, чийто основен приоритет е качеството и безопасността на продуктите и здравето на потребителите, компанията предприема действия по всеки подаден сигнал. Непосредствено след получаването на подобен сигнал незабавно се взимат всички необходими мерки и се привеждат в действие процедури за проверката му. 

От фирмата производител също излязоха с официална позиция:

С настоящата официална позиция бихме желали категорично да опровергаем твърденията, изложени в публикации в някои електронни медии от 22.12.2017, относно отклонения в качеството на продукти, произведени от Апитрейд ЕООД. Разпространеният сигнал представлява непохватен опит на конкретен конкурент да навреди на продажбите и репутацията на компанията ни.

Уверяваме потребителите, че по време на целия производствен процес - от закупуването на пчелния мед от български пчелари - производители до доставянето му на клиентите, се извършват пълна проследяемост и строг контрол на качеството, изразяващ се в лабораторни изпитвания на всяка партида, включително за цитираните във въпросната публикация параметри, в специализирани акредитирани лаборатории в Германия. Дейността ни е изцяло под контрола на компетентните органи от Българска агенция по безопасност на храните и само инспекторите от Агенцията са тези, които могат надеждно да взимат проби от даден продукт от търговската мрежа и да го предоставят за изпитване.

Разполагаме с протоколи от анализ на цитираните партиди в специализирани немски лаборатории, които категорично опровергават изложените в публикацията твърдения. Дори при елементарен прочит, в нея прозират редица противоречия, пораждащи съмнения в достоверността ѝ. Поради това сме твърдо решени заедно с юристите ни да предприемем съответните действия, за да потърсим правата си според законоустановения ред.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То си беше черен костюм, съшит с бели конци. Антибиотик в меда!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: