Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (7)
Голямо водно шоу във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:18 / 29.12.2017Коментари (0)1159
©
В последните дни на 2017 година, под надслов "Планирай лятото! Започни още сега" във Варна дефилират водните спортове. 10 клубове по различни водни спортове представят своята дейност, като вземат участие в своеобразен панаир на водните спортове, а след това и в двучасово водно шоу на басейна.

Главен организатор на необичайния за сезона Спортен празник е Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна". В рамките на два дни, 29-30 на любознателните посетители ще бъдат показани възможностите за практикуване на разнообразни водни спортни дисциплини.

Спортният празник започва с Информационен ден: на 29 декември, от 14:00 до 18:00 часа, във Фестивалния и конгресен център ще има изложение на клубове, представители на различни водни спортове. Посетителите ще могат да се срещнат лично с треньори и спортисти и да получат отговори на въпросите си относно предпочитания воден спорт. От 18:00 в Зала 1 на ФКЦ ще се състои тържественото честване на 40 годишнината от първата българска самотна морска обиколка на света.

В събота, на 30 декември, от 11:00 до 12:30 часа е Демонстрационния ден и варненци ще могат да се насладят на необичайно водно шоу: за първи път в града ни основния градски Плувен комплекс "Приморски" ще се превърне в арена на водни спортове, които са свързани не само с плуване, но и с плаване. В басейн "Алекси Алексиев" в динамична програма ще бъдат демонстрирани следните спортове: синхронно плуване, гмуркане (водолази), кану, суп, сърф, ветроходство, плуване, водна топка.

Специален гост на програмата е единственият български състезател по екстремни скокове, Тодор Спасов, който има трайно място в челната 10-ка на световните първенства. Въпреки че за него кулата на градския басейн е ниска, Тодор ще покаже най-интересното от своя изключително зрелищен спорт.

В допълнение към зрелищното водно шоу, зрителите ще могат да опитат как се кара шверботната ветроходна яхта "Оптимист" (внимание - с ограничение до 50кг!) и кану на специални тренажори на сухо, а по-смелите ще могат и да се намокрят и да станат част от самото шоу. Ще можете да опитате тръпката на гмуркането, а ветерани във водната топка ще си направят малък мач и очакваме нашият гост да покаже няколко бейби скока на най-запалените (носете си бански и кърпи!). За всички събития от програмата входът е свободен.

Спортен празник на водните спортове Варна 2017 е част от проект "Wave On Wave" - Водни спортове за физическа активност на младите хора.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: