Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
История за катастрофа, районно и капка кръв
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 02.01.2018Коментари (0)2073
© Varna24.bg
На 29.12.2017г. около 21:20ч. е получен сигнал от ОДЧ на ОД МВР Добрич, че л.а. "Опел" с добричка регистрация е причинил ПТП и е напуснал местопроизшествието, като в момента се движи по ул. "Хр.Ботев" в град Добрич. Незабавно на място са изпратени служители на ОД МВР Добрич.

При обход в района, автомобилът е установен паркиран и заключен по ул. "Боряна". При обход в съседната улица "Бойчо Огнянов" служителите установяват л.а. "Шкода" с добричка регистрация с няколко мъже около нея, като единия, при вида на полицейския автомобил, сигнализира с ръка. На по късен етап е изяснено, че л.а. "Опел" е блъснал л.а. "Шкода" в района на Дом-паметник "Йордан Йовков" и е напуснал произшествието без да спира. Водачът на л.а. "Шкода" го последва и чрез ЕЕН 112 уведомява за инцидента и местоположението на виновното МПС. На място са установени:
-С. К. (36 г.), за който е изяснено, че е водач на л.а. "Шкода"
-С. И. (17 г.), за който е изяснено, че е бил водач на л.а. "Опел"
-В. С. (26 г.), пътник в л.а. "Опел"
-И. И. (15 г.), пътник в л.а. "Опел"

При пристигане на полицейските служители, четиримата са разговаряли спокойно и са обсъждали евентуално подписване на двустранен протокол. По разпореждане на ОДЧ, не място е изпратен дежурния по КАТ. Същия изпробва двамата водачи за алкохол, като за С. И. е отчетена стойност 0,97%0 , а на С. К. - нулева стойност. Установява се, че С. И. не носи документи за самоличност. По разпореждане на дежурен по КАТ всичките са отведени в Първо РУ.

С. И., който освен описаните нарушения на ЗДвП, се оказва и неправоспособен, е отведен в приемната за граждани, където дежурния по КАТ започва да му оформя съответните АУАН. Останалите мъже, остават извън районното управление. След известно време В.С. се доближава до входа на районното управление и започва на висок глас да спори с полицаи, които в този момент се намират на входа. Упреква ги, че дълго време задържат водача, и че желае да го пуснат колкото се може по-скоро. Въпреки предупрежденията продължава на висок тон да отправя срещу тях реплики и обиди.

В следствие на тези действия, В.С., който е във видимо нетрезво състояние, е поканен в районното и е въведен във вътрешното фоайе, където му е разяснено, че на база неговото държание, ще му бъде съставен АУАН по ЗМВР и ще бъде задържан за това, че пречи на полицейските органи при изпълнението на функционалните им задължения. 

В този момент в районното и във фоайето е имало и други граждани, включително и приемната е била заета от служителя на КАТ и водача на лек автомобил Опел. Почти в същия момент В.С. си удря главата във вратата и на дясната вежда се появява капка кръв. Пострадалия е отведен в ЦСМП, където е прегледан, раната е обработена и по-късно същия е върнат в районното управление, където е задържан със заповед за полицейско задържане. Снето е писмено обяснение, съставен му е АУАН по ЗМВР и е освободен, предвид отпадане на основанието за задържане.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП-Добрич и по негово разпореждане е образувано ДП по описа на ОСлО при ДОП.

По случая ще бъде извършена служебна проверка.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: