Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първият частен детектив със сензационна версия за шесторното убийство в Нови Искър!
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 18.01.2018Коментари (5)3465
© Фейсбук
Марин Маринов
Марин Маринов е първият частен детектив у нас - основател на Българска асоциация на частните детективи. Преди това е работил в системата на МВР. Популярността му като един от най-добрите в бранша, нарасна след негови разкрития по издирването на изчезнали хора и тежки престъпления, свързани с промишлен шпионаж. Маринов едва не загуби живота си, след като бе прострелян при покушението на Иво Карамански. Детективът е известен още като рокер и голям патриот - активен член е на няколко патриотични неправителствени движения.

"Нямам никакво доверие в официалната статистика. Разбираемо е "битовите" престъпления да са по-лесно и често пъти - по-бързо разкриваеми. Но по-голямо значение имат поръчковите убийства, като престъпления с широк отзвук и касаещи широк кръг от интереси. Там разкриваемоста е почти никаква. И там нещата не опират единствено до некомпетентност, а до срастване на престъпността с властта", каза пред Дир.бг Детектив №1.

- Г-н Маринов, вие сте признат за Детектив №1 в България и мнението ви тежи. Продължават публичните изказвания от най-високо ниво, в защита на официалната версия по случая с масовото убийство в Нови Искър. Вие, доколкото знам, не сте съгласен с нея. На какво се базират съмненията ви?

- Имам съмнения, да. Моята версия се гради на изнесената в медиите информация и някои разговори с хора, запознати със следствието. В началото информацията по случая беше доста разнопосочна и подвеждаща, както всички знаем. Моята версия се приближава до официалната на финала, но има някои съществени разлики с нея. Росен Ангелов е присъствал на разстрела на жертвите неволно, принудително и по-малко вероятно - в съучастие. Трудно ми е да определя дали при всички разстрели, но вероятността за това е по-голяма, отколкото той еднолично и в процес, да е извършил с посоченото оръжие едно от най-тежките в криминалната ни история, убийство.

Най-големи съмнения в официалната версия буди несъвместимостта между психологичния профил на педофил, с този на хладнокръвен масов убиец, с емоционална връзка с жена на средна възраст. После идват детайлите и по самото "самоубийство", след които стигаме до нещо много важно в доказването на такова престъпление - доказан ли е мотивът! На фона на нереалното "убийство от страст", твърдението "отказ от съучастие в квартирни кражби", с последващо изтребване на цяло семейство, звучи направо нелепо.

- Вие казвате и нещо по-смело в един ваш пост в социалната мрежа - че се чувствате унизен от финала на сагата в Нови Искър...

- Казах това след брифинга по случая. И да, изразих възмущението си не само от поднасянето на информацията, но и от някои от отговорите на разследващите. Като например как на журналистическия въпрос "Защо следовите кучета не са открили дирята на заподозрения от вилата до мястото, където се е "самоубил"?", бе отговорено: "Ами, питайте ги тях!" Да не говорим за наглите подхилвания на някой други запитвания, и за веселите отправки към някакъв "филм" от рода "теория на конспирацията". Това е обидно и за нас, хората които искаме да знаем отговорите като професионалисти, и за вас - журналистите. Защото за всички, които търсим истината, важи формулата "Подлагай всичко на съмнение!" Естествено, на основателно съмнение.

В много случаи нещата не са така, както искат да ги виждаме и приемаме. И такива случаи имаме не малко. Ще спомена само за тези, с които съм имал персонален досег: случаят Съвестин - детето, което изчезна безследно посред бял ден. С неговия баща се опитвахме безуспешно да накараме службите да си свършат работата; случаят с малкия Пепи, за убийството на който бе обвинена неговата майка, въпреки че имаше данни, че друг е намесен. Припомням, че това беше случай, който за малко не свали правителството на Иван Костов!

Има и други случаи, които мога да спомена в тази връзка: като този за удавеното в река Искър дете-аутист Веселин. За него също имаше информация,че е отвлечено, но заключението беше "нещастен случай".

Вижте, много са случаите!.. Моето лично мнение е, че в последните 25 години политическата "целесъобразност" при разследването на престъпления с голям обществен резонанс, измества криминалистиката. Това е тъжната истина за мен.

- Знаете ли каква е статистиката на разкриваемост на убийствата у нас, като нямам предвид битовите, при които официално отбелязват напредък, а другите - от по-голям мащаб?

- Нямам никакво доверие в официалната статистика. Разбираемо е "битовите" престъпления да са по-лесно и често пъти - по-бързо разкриваеми. Но по-голямо значение имат поръчковите убийства, като престъпления с широк отзвук и касаещи широк кръг от интереси. Там разкриваемостта е почти никаква. И там нещата не опират единствено до некомпетентност, а до срастване на престъпността с властта. Това отдавна не е тайна за никого.

А в сферата на издирването, трагедията е голяма. Мисля, че това е едно от най-слабите звена в МВР. Практиките и правилата са остарели и има липса на талантливи кадри. Случаят с шесторното убийство по Нова година отново повдигна този проблем, но той някак си бе "заметен под килима" на службите. Изобщо, видя се че пропастта между нас, редовите граждани и уж независимите органи на властта, е огромна. Тя се е подкопавала във времето от всеки такъв случай, за които говорим. Недоверието е повече от показателно, но никой не прави усилие да се справи ефективно с това положение. И то ще ни води към все по- сериозни проблеми.

- Как гледате на полицейските протести?

- Подкрепям ги, естествено. Пак казвам, че проблемите в системата не идват толкова от професионалното ръководство, колкото от политическото. Сега нещата са като при болшевишките служби - назначава се политкомисар, но за трагична разлика от тогава, днес той не е подчинен на професионалисти, а обратното - те са му подчинени. В това е и основната причина за липсата на вяра, на мотивация и желание за работа. Наред, разбира се, с ниските заплати и лошата техническа база и обезпечение.

- У нас се говори, че са тук някакви евронаблюдатели на съдебната ни система. Вие виждал ли сте такъв евронаблюдател, покрай вашата работа? Някой потърсил ли ви е за мнение?

- Не, никой не ме е търсил и едва ли ще се поинтересува. Цялата тази работа с "наблюдателите", мисля че е пълна трагикомедия. Като тази с "панаира на суетата" европредседателство. Отдавна нещата станаха бутаторни и фасадни. Никой не търси истината в дълбочина. Но напрежението се трупа и се надявам, че рано или късно, точно то ще изкорени този начин на правене на политика и ще поведе родината ни към по-достоен живот. Тук, в земята на нашите горди предци.

Източник: Дир.бг




Още по темата: общо новини по темата: 56
06.01.2021 »
06.02.2018 »
26.01.2018 »
19.01.2018 »
15.01.2018 »
14.01.2018 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Панелния таласъм Чопър и тук се е изходил та всички му се смеят...:-)))
на 18.01.2018 г.
+2
 
 
Значи да обобщим историята: Семейство се събира да пранува Нова година в къщата си в Нови Искър, но не си приготвя вечеря. Домакинята отива да разхожда кучето в полунощ. С джип. Кучето се връща в къщата само, но никой не се притеснява къде е домакинята. В това време педофил рецидивист, влюбен в 50 годишна жена, който е издирван от 8 години за тежки престъпления, но свободно си работи и пътува, решава да извърши престъпление от ревност. След това се връща в къщата и застрелва още 5 човека, като сменя общо 4 пълнителя, без никой от всичките 5 човека да му окаже съпротива. Убива и кучето. после се скрива в гората. Криминалистите дейстат бързо и за няколко часа имат готова ДНК експертиза и са разкрили самоличността на убиеца. Започват масирана акция по издирването му, която трае няколко дни. През това време той ловко се мести от къща в къща в селото, в което жандармерия, барети и всички останали го издирват. Тогава обаче го хващат угризения и се самоубива. със заглушител, за да не притеснява съседите. намират го. Почват отново екпертизи. Въпреки, че ДНК екпертизата, доказваща самоличнотта на убиеца, е направена светкавично за часове, експертизата, която трябва да докаже какъв е пистолета в ръката на самоубиеца, трае дни. Предистория: Убиецът е наричан Горския човек и всеки ден и минавал по 20 километра през гората пеша. Любимата му е жена, караща луксозен джип. двамата се запознават на спирка, докато чакат автобус. Край.
+2
 
 
И без да са детективи хората дето разсъждават могат да се сетят ,че МВР пусна обществото по пързалката.В нормални страни такива калинки изчезват от системата и почват да си вадят хляба без политически протекции!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: