Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оригинален метод за привличане на вниманието въведе варненско училище
Автор: Пламена Николова 14:20 / 29.01.2018Коментари (3)37592
©
Уникален метод за привличане на вниманието на учениците въведе варненско училище. В ОУ "Цар Симеон I" от близо месец началото на часовете и краят на всеки от тях се оповестява не с училищен звънец, а с музика, научи Varna24.bg.

"Това си е наша инициатива, със средства от училищния бюджет изградихме училищно радио, специална система за оповестяване във всяка класна стая и в двора на училището. Целта ни беше да го направим по-привлекателно място за децата. Мелодиите бяха въведени през декември и тогава пускахме предимно коледни песни и класически произведения. Сега вече преди и след всеки час има специална музика", сподели за Varna24.bg директорката на училището Стоянка Велянова. 

Интересен е подборът на музикалните произведения. В 7.15 и 13.15 ч. при първа и втора смяна учениците са посрещнати за влизане в училище с мелодията от филма "Мисията невъзможна".

Непосредствено преди първият час ролята на първи звънец има приятния призив "Уважаеми ученици и учители, време е за час. Моля заповядайте в класните стаи!".

Следва песента "Когато светците тръгват", която е с български текст и фигурира в учебника по музика.

Като втори звънец звучи вечния хит на Europe - The Final Countdown.

За края на първия час пък звучи "Поредният приятен час завърши".

В голямото междучасие цари истинска веселба, тъй като звучи български фолклор. Последователно се пускат Право хоро, Пайдушко хоро, ръченица, Дайчово хоро, като всяко от тях се изучава в учебниците по музика. 

"Децата ми споделиха, че на много места се завъртат хора в класните стаи", каза директорката г-жа Велянова.

Интересен е и финала на всеки учебен ден. В края на последния час приятен глас дава напътствия на учениците как да спазват правилата за движение и пътна безопасност. Малчуганите са ежедневно предупреждавани как да пресичат улицата и как да се качват в автобуса.

Освен нестандартния подход за известяване началото и края на учебния процес, учебното заведение е сред първите въвели видеонаблюдение, мултимедия и нови технологии във всяка класна стая. 

Съвсем скоро училищното радио ще се използва и за похвали. Досега съществувала специална книга, а сега даровити и успели ученици в различни конкурси и състезания ще бъдат популяризирани чрез радиоточката, допълни директорката. 

Г-жа Велянова каза още, че децата приемат много добре промените, а в училището няма случаи на агресия, предвид респектиращата роля на въведеното видеонаблюдение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.02.2018 г.
0
 
 
"В училището няма случаи на агресия". През учебната 2013/14 г в поне 2 паралелки от първокласници имаше случаи на агресия-деца тормозеха съучениците си и не позволяваха да има нормален учебен процес. В резултат едната паралелка през лятото на 2014 се разпадна, принудиха едно от агресивните деца да се премести в друго училище, класната ръководителка беше преместена в друго училище, а същата тази директорка доразби на 4 групи останалите деца от паралелката и ги прехвърли в другите 4 паралелки. В една от тях имаше момче, което плюеше съучениците си, биеше момичетата и използваше лексика на селски каруцар. Това момче учи там поне до 2017г., а най-вероятно и след това. А за да ремонтират въпросната столова инициативни родители от училищното настоятелство през 2013 ни агитираха да бръкнем в джобовете си и да платим за ремонта, очевидно да компенсираме неумението на някой да си свърши работата.
Aнонимен
на 29.01.2018 г.
+1
 
 
Това е въведено и в други училища от тази учебна година.
-1
 
 
Умел и хитър ход за привличане на интерес към училището!В предвид това,че нивото на интелигентност на част от учителите и най-вече на директорката е под всякаква критика.Ако искате да ви убедят,че детето ви е глупаво,през седмица да е с въшки,да учи с роми,да се храни пред стола,защото столът им не струва,да крадат вещите й при наличие на камери- това е вашето училище!!!Дори бонбони и шоколади да се хвърлят ИЗ двора не бих си записала детето там!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: