Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатен детски концерт във ФКЦ тази неделя
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 05.02.2018Коментари (0)1617
©
Първият за тази година концерт от обичаната от деца и родители в морската столица поредица "Музикална приказка" ще радва своята въодушевена публика на 11.02., но вече не в Градската галерия, а в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Г-жа Виола - Руми Петрова, с усмивка информира малчуганите, че приказните ноти разширяват територията си, за да могат всички желаещи да влязат на концерта и да станат част от вълшебствата на музиката. И в Зала 1 децата ще имат пряк достъп до сцената, дори любимите им музикални килимчета ще бъдат сложени там и ще ги очакват.

Концертът е част от програмата "Варненско лято за деца" - съвместна инициатива на Дирекция "Култура и духовно развитие" на Община Варна, Международния музикален фестивал "Варненско лято" и НУИ "Добри Христов". Програмата е предназначена за варненските деца от начална училищна и предучилищна възраст, посвещава ги в тайните на музиката и ги подготвя да станат достойна аудитория на най-фестивалния град в България, градът, в който преди повече от 90 години се ражда първият музикален български фестивал - "Варненско лято".

"За музиката с любов" е мотото на концерта, който е посветен на месеца на любовта. В него ще се изявят млади музиканти от всички видове пеене, изучавани в НУИ "Добри Христов" - Симфоничният оркестър на училището с диригент Страцимир Павлов, изпълнители на народни песни, на поп и джаз музика, ще има и оперна певица.

Участниците в концерта са от всички възрастови групи в училището - от 7 до 18-годишни. Ще видим най-малките - от 1. и 2. клас с техните специални миниатюрни цигулки, виоли и чела, ще чуем любими детски песни като "Мила моя мамо". Ансамбъл "Виолино" ще изпълни темата от филма "Титаник", ще прозвучи и темата на Нино Рота от филма "Ромео и Жулиета". Атрактивните ударни инструменти отново ще зареждат с ритъм настроението на малчуганите, които също ще могат да се включат с песни, танци и дирижиране в интерактивния формат.

Много танци ще има тази неделя - и класически валс, и съвременна хореография по филмова музика и дори темпераментно фламенко в изпълнение на 10-годишния Фредерико - вече призьор на национални конкурси.

Началото на новата "Музикална приказка" е от 11 ч. на 11.02.в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център Варна.

Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: