Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Убийците на таксиметровия шофьор от Варна застават пред съда
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 13.02.2018Коментари (0)1846
© Фейсбук
За 10.00 часа е насрочено разпоредително заседание на Окръжния съд във Варна по дело за грабеж, придружен с убийство.

Обвинени в престъплението са Космас Джероме и Ренета Козарова. Те ще отговарят за убийството на 61- годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков, който през април м. г. бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар.

Припомняме, че тежкото криминално деяние бе извършено на 9 срещу 10 април 2017 г. Целта на грабежа на таксиметровия шофьор била набавянето на средства за живот, тъй като и Ренета, и Космас, които живеели на семейни начала, не работели.

Единственият доход, с който двойката разполагала, била социалната пенсия на 27-годишния младеж, който страдал от детска церебрална парализа. Престъплението било добре планирано. Ренета трябвало да се качи на предната седалка до шофьора, а Космас - зад него. Двамата си набавили и оръжието за деянието - кухненски ножове.

Около 23,37 ч. на 9 април м.г. Космас спрял такси на фирма "Транстриумф" на автобусната спирка на автогарата във Варна. Колата била управлявана от 69-годишния Васил Ашиксов, а маршрутът - до местността Пчелина.

На разклона за село Каменар, на отбивката за военно поделение, 27-годишният мъж спрял колата с искане да отиде до тоалетна.

Ренета изпуснала нарочно портмонето си в краката на таксиметровия шофьор. Там била и личната карта на Космас. Помолила шофьора да й подаде изтървания портфейл под предлог че е бременна. Нароченият за жертва таксиметров шофьор отказал.

Тогава с ножа младата жена нанесла удар в дясната ръка на водача. Той се опитал да го отнеме, но през отворения преден прозорец на таксито Космас нанесъл удар с друг нож в гърба на шофьора.

След разкриване на престъплението съдебните медици в експертизата си описали над 61 порезни и прободно-порезни наранявания по цялото тяло на жертвата. Двамата го удряли и с дръжка на четка, която намерили в багажника на таксито. Въпреки молбите на 69-годишния таксиметров шофьор, Ренета и Космас нанасяли удари с ножовете до момента, в който жертвата не давал признаци на живот. От автомобила двамата взели 20 лева и мобилния му телефон на шофьора. Космас разбил в асфалта старата нокиа, след като преценил, че телефонът няма почти никаква стойност.

След дръзкото престъпление двамата се опитали да инсценират нападение над тях пред постовите на военното поделение, които повикали бърза помощ и полицейски екип. След задържането на Ренета и Космас химическа експертиза установила наличие на амфетамини в кръвта и урината им.

24-годишната Ренета е с висше образование. И тя, и Космас са с чисто съдебно минало, което е единственото смекчаващо вината обстоятелство за двамата. Като отегчаващо обстоятелство в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна се сочи особената жестокост на престъплението и особено мъчителния начин за смъртта на жертвата, както и употребата на наркотици. И двамата са с мярка за неотклонение "Задържане под стража" от момента на установяването им като извършители. Ренета К. е приведена вече в затвора в Сливен, а Космас К. е във варненския затвор.




Още по темата: общо новини по темата: 24
20.09.2018 »
12.03.2018 »
12.03.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: