Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Месец на любовта и виното с филма "Любовниците" във варненската библиотека
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 22.02.2018Коментари (0)8353
©
На 24 февруари в обичайния час 10.00 ч. в отдел "Изкуство" - Регионална библиотека "Пенчо Славейков" - Варна, ще се състои лектория и прожекция на филма "Любовниците". В лекторията зрителите ще се запознаят с творческата биография на главните актьори от филма Дебра Уингър и Трейси Летс. Модератор и водещ на събитието: Елица Матеева-критик и театрален режисьор.

Дебра Уингър като Мери и Трейси Летс като Майкъл са в ролите на отчуждени мъж и жена, прехвърлили "на попрището жизнено средата", които намират забавление и утеха в прегръдките на други "любими" - Люси (Мелора Уотърс) и чаровния Робърт (Ейдън Гилън). Точно преди да решат окончателно, че е време да се разведат, за да не си пречат взаимно, по между им отново пламва онази прословута искра, която кара хората да оглупяват от любов - и двамата започват да се държат странно. Хубавото в случая е чувството за хумор, с която актьорите и режисьорът пресъздават забавните недоразумения в сюжета, а атмосферата изненадва приятно с лекота и те примамва да дадеш шанс на филма. Когато са направени умно, романтичните истории намират пътя си към зрителите.

Някои от филмите, посветени на брачния живот се помнят завинаги: "Сцени от брачния живот" и "Сарабанда" на Ингмар Бергман, "Елена" и "Нелюбов" на Андей Звягинцев, "Синият Валентин" на Дерек Санфраанс, филмите на Уди Алън и пр., какво е характерно за филма на режисьора Азазел Джейкъбс-той динамизира с хумора си брачните отношения, сътворява трескави ситуации, които притежават нюансираност. Мери и Майкъл са в етап, в който интимността е заменена с тревожност, те са се превърнали от близки в непознати и са забравили за езика на отношенията, който вдъхва живот по между им. Ето защо те търсят вълнения чрез друг,чужд на семейството човек. По-младите им любовници имат ясна представа за това, което отсъства в брака на Мери и Майкъл. Те работят интензивно, творчески натури са, докато Мери и Майкъл сякаш са отегчени от своята работа. Джейкъб ни пита: кои сме ние, когато се срещнем с някого и в кого се превръщаме? Кое е автентичното "Аз" и кое е представа за нас? Химията между Дебра Уингър и Трейси Летс е невероятна и помага да възприемем брачните неволи през една ретро-романтична призма.

Номинации: Независим дух 2017 за най-добър сценарий, Официална конкурсна програма на Лондонския филмов фестивал-номинация за най-добър филм 2017, Общество на критиците на Оклахома 2018-номинация за най-добра работа на Трейси Летс, Номинация на обществото на филмовите критици на Охайо 2018-номинация за актьор на годината - Трейси Летс. Световна премиера на филма бе 22 април 2017 на фестивала Трайбека.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: