Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нова анкета във варненска детска градина пита родителите "Познавате ли достатъчно децата си?"
Автор: Пламена Николова 14:59 / 22.02.2018Коментари (0)16531
©
Нова анкета тръгна в една от детските градини във Варна, научи Varna24.bg

За разлика от предната, спусната от Община Варна, която имаше за цел да установи дали родителите искат да има камери в детските заведения, които да следят поведението предимно на педагогическия персонал, тази има за цел да заостри вниманието на родителите към поведението на собствените им деца и възпитанието у дома.

Анкетата провокира откровени размисли, дали познаваме достатъчно децата си и какво правим в семейна среда за овладяване страховете и агресията на малчуганите. 

Проучването има за цел да установи с кого общува най-много детето у дома, колко време отделят родителите за общуване с малчугана, дали детето се страхува от нещо конкретно.

Родителите трябва да отговорят още на въпросите: Как успокоявате детето, когато е уплашено или ядосано? В какво детето подражава на родителите си? Какво привлича вниманието на детето Ви, какво му харесва и с какво се занимава? Мислите ли, че детето Ви има емоционални проблеми - потиснатост, избухливост, неудовлетвореност? Сприятелява ли се лесно детето Ви? Изпитва ли детето Ви подчертана симпатия към друго дете от групата? Забелязвали ли сте детето Ви да таи неприятно отношение към друго дете, провокирано от съперничество, борба за лидерство? Мислите ли, че детето Ви е склонно към агресия? Мислите ли, че детето Ви е склонно да излъже с цел привличане на внимание? Мислите ли, че детето Ви може да има различно поведение в дома и в детската градина? Какво наказание налагате на детето си? Смятате ли, че давате достатъчно лична свобода на детето си? Мислите ли, че детето Ви може да изненада с постъпка, която е неприсъща за него?

Анкетата е навременна и цели да установи дали родителите познават достатъчно поведението и навиците на своите деца и да се замислят дали те правят необходимото за овладяване на лошите привички. 

Педагози от детски градини споделят, че един от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват в последните години е агресията между децата и желанието за лидерство на всяка цена. При по-големите деца се формирали лидерски групи, които воювали помежду си. 

Учителите са на мнение, че важна роля при формиране поведението на детето е личния пример на родителите и отношенията в семейството, но огромен фактор се явяват медиите с излъчваните агресивни детски филмчета и лоши примери за подражание, както и подводните камъни на виртуалното пространство, до което малчуганите имат достъп от най-ранна детска възраст.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: