Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на наркозависим варненец
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 27.02.2018Коментари (0)1592
©
Илиян Стоилов от Варна, привлечен като обвиняем за четири идентични престъпни деяния, свързани с държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение ще продължи да пребивава в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди като законосъобразно определение на Окръжен съд - Варна от миналата седмица, с което е оставена без уважение молбата му за изменение в по-лека на мярката за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че първоначално Стоилов е бил задържан в началото на декември миналата година. Той е привлечен като обвиняем за притежанието на различна по вид дрога, предназначена за продажба. Обвинението припомня, че на 12 юни 2017 г. Илиян е бил задържан с 12 дози наркотични вещества, производни на амфетамина. На 27 юли бил установен да държи с цел разпространение 12 пакетчета марихуана, а на 13 август в него са намерени и иззети 9 дози амфетамин.

Наркозависимият мъж, който знаел, че срещу него се води разследване се укривал до 4 декември, когато на излизане от компютърна зала на ул. "Отец Паисий" във Варна бил задържан с 66,43 грама марихуана и 1,5 грама производни на амфетамина.

Съставът на Варненския апелативен съд днес потвърди всички основания на първата съдебна инстанция, с които се потвърждава най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо обвиняемия. Защитата на Стоилов не оспорва наличието на обосновано предположение, свързано с авторството на деянията, за които е привлечен. Днес и въззивният съд намери, че има изключително висок риск ако е с по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да се укрие от наказателно преследване, така, както го е направил в края на миналата година. Освен това има събрани достатъчно гласни свидетелства затова, че Илиян постоянно сменя адресите, на които пребивава.

С оглед на факта, установен с 2 експертизи, че Стоилов е наркозависим и в настоящия момент търпи последствията от зависимостта си към дрогата, то Варненският апелативен съд указа на органите на досъдебното производство да предприемат действия за лечението на обвиняемия в условията на ареста.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава ареста на Илиян Стоилов, привлечен като обвиняем за четири идентични престъпни деяния, свързани с държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: