Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Голям детски празник събира децата на Варна за 3 март
Автор: Пламена Николова 13:09 / 01.03.2018Коментари (0)4988
©
По случай 140-годишнината от Освобождението на България от Османско Владичество, Детски кът-Варна организира за поредна година голям детски празник под надслов "Децата на Варна празнуват 3 март", съобщиха за Varna24.bg организаторите на събитието.

Тази година празничния концерт ще бъде още по-голям, весел и изпъстрен със съпътстващи събития! Точно в 12:00ч. в езерото на Детски кът-Варна /Морска градина/ малките артисти от театрална школа при клуб за детско творчество "Щурче" с ръководител варненската актриса Биляна Стоева, ще открият сцената. Ще бъде прочетено за първи път след 140 годни, писмо от Княза на Русия към българския народ по случай Освобождението на България при подписването на Санстефанския мирен договор. 

Оригиналното писмото е подарък от Руското Консулство във Варна на музея на Възраждането, който го предоставиха на децата на Варна. На цената ще се изявят и трите състава на детски танцов ансамбъл "Искра" с ръководител Петър Иванов. Малките певици от вокална група "Медени звънчета" с ръководител Петя Драгнева ще извият гласчета в чест на празника. Децата от хуманитарна гимназия "Канстантин Преславски" ще са в основата на музикалните изпълнения с народни инструменти. Над 240 деца ще минат през голямата над 100 кв. сцена разположена в езерото. На финала гайдарски оркестър "Кавадари" с ръководител Драгни Драгнев и още деца от различни клубове и кръжоци ще засвирят със 140 народни инструменти "Гайдарска сюита". 

Точно в 13:00ч. съвместно с клуб за народни танци "Звънчета" с ръководител Полина Методиева ще се завие най-голямото празнично хоро.

В 13:30ч. съвместно с музея на Възраждането град Варна ще бъде открита винилната изложба "Българските опълченци и град Варна". Също така ще има разстановка на стара градска чаршия където ще може да се видят различни занаяти характерни за онова време. В 14:00ч. ще започнат работилниците по гайда, тамбура, кавал и народно пеене. Те ще са абсолютно безплатни. 

Събитието "Децата на Варна празнуват 3 март" ще се осъществи за 4-та поредна година благодарение на Община Варна и фонд "Култура", Детски кът-Варна и артиста от култовото шоу Тутурутка - Милен Минков. 

Събитието е абсолютно безплатно и свободно за посещение. Подготвяте народните носии, слагайте усмивките, доведете децата! Кажете на приятелите и ги поканете, призовават организаторите!

Varna24.bg е медиен партньор на събитието.




Още по темата: общо новини по темата: 19
28.03.2018 »
10.03.2018 »
06.03.2018 »
04.03.2018 »
04.03.2018 »
03.03.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: