Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Найджъл Кенеди открива Европейския музикален фестивал
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 08.03.2018Коментари (0)1657
©
Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди ще открие 15-ото издание на Европейския музикален фестивал на 10-ти март от 19ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се провежда с подкрепата на Община Варна. За срещата си с морската публика цигуларят провокатор ще дойде със свой бенд, с най-новия си музикален проект, който бе представен преди по-малко от месец в Лондон. Последните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 50 до 120 лв. Те  могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, ФКЦ, от мрежата на Eventim в цялата страна.

Серията концерти от Европейския музикален фестивал продължават на 29-ти март в Градската художествена галерия, в рамките на модула Musica da camera е концертът на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. На сцената двете талантливи изпълнителки ще представят елегантна програма с творби от френски композитори. Специално място в концерта заемат произведения от композитора импресионист Клод Дебюси по повод 100 години от неговата смърт.

На 5-ти април, също в Градската художествена галерия, като част от фестивалния модул "Имена от бъдещето" ще гостува Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Талантливите братя са от най-новото поколение немски творци, носители на множество престижни награди. Програмата, която Николай и Василий Герасимец ще представят, предлага една интригуваща разходка – от авторски аранжименти на класически джаз стандарти – Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин, до творби от съвременни европейски  композитори.

На 10-ти април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център е концертът от модула Световни музикални култури - проектът "Танго без граници" на международния ансамбъл Тангуарда. Ансамбълът се е превърнал в синоним за артистично изследване и рядко музикално вдъхновение.

На 14-ти април във Варненската опера, с посвещение на 145-годишнината от рождението на Сергей Рахманинов, е концертът на Веселин Станев, пиано, със симфоничния оркестър на Държавна опера- Варна, под палката на маестро Станислав Ушев. Ще прозвучи една от емблемите на композиторското творчество на Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №3, в изпълнение на уважавания на европейския концертен подиум пианист – варненецът Веселин Станев. В програмата на концертната вечер са включени и поема фантазия от Чайковски "Ромео и Жулиета“ и Празнична увертюра от Шостакович,в изпълнение на оркестъра на варненската опера.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: