Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Европейската комисия зове: Приемете Истанбулската конвенция
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 13.03.2018Коментари (9)3231
©
Евродепутатите призоваха 11-те държави-членки от ЕС, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да я одобрят, информират от Европейския парламент. 

Досега Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция, не е ратифицирана от България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания.

"Трябва да направим всичко по силите ни, за да спрем насилието срещу жените и да подкрепим жертвите. Ратификацията на конвенцията от страните в ЕС е важна стъпка и важен сигнал за всички жертви, че Евросъюзът се отнася сериозно към тях и действа за прекратяване на насилието", коментира зам.-председателят на ЕК Андрус Ансип.

Голямо мнозинство от евродепутатите изрази съжаление, че тези държави не гледат на конвенцията като на най-доброто възможно средство за борба с насилието над жените. Те подчертаха, че нежеланието на някои държави да ратифицират текста се основава на неразбирателства и подвеждащи аргументи за определението "социален пол", използвано в конвенцията. Те призоваха ЕК и Съвета на ЕС да предприемат мерки за бързата ратификация на документа.

Някои евродепутати се противопоставиха и заявиха, че определението представлява идеологическа обремененост. Те посочиха, че ЕС няма компетенции по такива въпроси и следва да уважава вътрешния ред на всяко общество.

ЕК отбеляза, че целта на конвенцията е предотвратяването на насилието над жените без никакви други скрити идеи.

Истанбулската конвенция, най-подробното международно споразумение за борба с насилието над жени, беше приета от Съвета на Европа през 2011 г. Тя влиза в сила през август 2014 г. и е подписана от ЕС през юни 2017 г. 

Според Европейската комисия, всяка трета жена в ЕС е била жертва на физическо и/или сексуално насилие след навършването на 15 години. Над половината от жените са били жертви на сексуален тормоз, а една от всеки 20 е била изнасилена. 

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЕК подценява един сериозен проблем, който ще се засилва все повече с религиозното (и съответно културно) противопоставяне в Европа и по света. Въпреки че всички европейски институции действат на принципа на светски (секуларни) организации, в европейските общества имаме три основни направления в християнството: православие, католицизъм и протестантизъм. Трябва да се помисли за механизъм, при който това се взима предвид при някои решения, защото не е реалистично Ирландия и Финландия, например, да попадат под общ знаменател по отношение на някои етични въпроси като аборт, евтаназия и т.н.
0
 
 
Нека да се публикува списъкът на държавите приели конвенцията и с него да запушим устата на тази Европейска комисия. Джендърите да си ги гледат тези, които са подписали конвенцията. Нямат работа у нас. Айде, пътя и да ги няма!
Aнонимен
на 13.03.2018 г.
+1
 
 
Проблема въобще не е в домашното насилие над жените! Проблема е,че искат да ни наложат гнусни пе*алски извратени закони! По-добре да излезем от ЕС ,отколкото да обричаме децата си на пе*алско робство! Затова-в събота от 11 ч. в София-протест срещу педерастията, която искат да ни наложат!
на 13.03.2018 г.
+1
 
 
Както е верно, че си имаме достатъчно закони, така е и верно, че са добри. Имаме "Закон за защита от домашно насилие", имаме "Закон за закрила на детето", имаме "НК" както и още куп други подзаконови актове по които се работи. Колкото до тази педалска конвенция, то еврогейските джендъри искат да се настанят и тук у нас, но ние си имаме достатъчно педерасти и лезбийки, други не ни трябват.....да си ги държат у тях.....
Aнонимен
на 13.03.2018 г.
+2
 
 
имаме си за това достатъчни закони. не ни трябват други, да си я наврат там дето не ги огрява слънце...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: