Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Филм със Златна палма от Кан открива днес "София Филм Фест" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:51 / 16.03.2018Коментари (0)6122
©
Откриването на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще се състои днес - 16 март от 19:00 часа във ФКЦ-Варна с първия филм, предвиден в програмата – големият победител от 30-ите Европейски филмови награди и носител на Златна палма от Кан – "Квадратът“ на Рубен Йостлунд. По традиция прожекцията ще бъде последвана от коктейл и парти с групата Low End Theory.

Филмът "Квадратът“ разказва историята на Кристиан - уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Следващото му шоу е "Квадратът“ – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Понякога обаче е трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а глупавата му реакция го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за "Квадратът“. Реакцията е грандиозна и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

След прожекцията на филма ще се състои и първият концерт от музикалната програма на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА. Кино емоциите на откриващата вечер ще бъдат допълнени от качествена българска музика в лицето на тримата музиканти от групата Low End Theorу – Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев. Те стоят и зад други български проекти като Southwick и DAYO, чиято музика наскоро попадна във влога на Уил Смит и направи международна сензация.

Те създават Low End Theory през 2017 година с основната идея да свирят абсолютно импровизационна музика с джаз традиции и съвременен вид, адекватен и за клубната среда. Смелото прелитане между джаз, хаус, хип-хоп и трап бийтове създава една нова среда, наричана за кратко: електронна музика. Концертът и коктейл в централно фоайе на ФКЦ-Варна са с вход свободен, а официалното афтър парти на фестивала ще се състои в Bar "Pampero".

В продължение на десет дни, от 16-ти до 23-ти март 2018г,  СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА ще поднесе на своите верни фенове 18 от най-добрите световно признати ленти на голям екран.

Пълната програма на филмите, както и допълнителна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: