Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата погна собственика на бедстващите коне
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 27.03.2018Коментари (3)2116
©
Вчера трябваше да извършим проверка на бедстващите животни, но поради лошите метеорологични условия бяхме посъветвани, че тя не може да бъде извършена. Това каза в сутрешния блок на БНТ началникът на отдел "Здравеопазване" в ОД БАБХ д-р Емил Гъгнев по повод умиращите от глад и студ коне в Осоговската планина, собственост на кюстендилския бизнесмен Петър Пищалов.

Направихме проверка дали съществуват бедстващи животни в село Буново, където са стационарните обекти на Петър Пищалов. Установихме една умряла крава без ушна марка – сигнализиран е екарисажът, днес ще бъде извозено тялото. Животното умряло от трудно раждане. Иначе имаше доставена храна на животните, личеше си, че ежедневно се доставя храна.

От днес започваме по-обстойни проверки, заяви д-р Гъгнев. Той уточни, че първият сигнал срещу Пищалов е постъпил на 25 март от журналист. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че прокуратурата в Кюстендил се е самосезирала и е извършена спешна проверка. В късните часове започна досъдебно производство за извършено престъпление. Доказателствата ще покажат кой е извършителят, но според прокурора са налице данни, че евентуалният извършител може да е и собственикът на животните, заяви Арнаудова.

Започнали са разпити на свидетели. Разследва се и дали е налице злоупотреба със средства от Европейския съюз. Започваме разследване, ще търсим причините за причиняване на смъртта на животните, ще положим усилия и да достигнем до живите животни, на които да се окаже помощ. Собственикът все още не е давал обяснения пред разследващите органи. Нямаме снети писмени обяснения, не знаем неговата позиция. Призован е днес в 9.30 ч. Той има интерес от това даде обяснения. Ако не дойде, ще бъде доведен принудително от органите на вътрешните работи, каза говорителят на главния прокурор.

Имаме достатъчно данни за починали повече от 70 коне. Данните сочат, че тези животни не са били отглеждани с необходимата грижа на добър стопанин. Тези субсидии не са използвани по предназначение. Ще бъде проверено на базата на какви документи е предоставена субсидията, следено ли е за какво са използвани парите, заяви още Румяна Арнаудова.

Видяхме много слаби, умиращи коне, нямаха сила да ядат, казаха спасителите, които през уикенда качиха храна за умиращите коне. Те съобщиха, че имат идея да направят заслон за конете. Надяваме се до няколко дни да са събрали сили и да ги свалим в ниското, добавиха те. Днес отново ще направим опит с моторни шейни да се качи храна и да се види какво е състоянието им. На място ще се решава какво да се направи нататък, казаха още спасителите.



Още по темата: общо новини по темата: 2
29.03.2018 »
26.03.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.03.2018 г.
0
 
 
браво на "най-компетентните органи",заеха се с конете с щъркелите, с костенурките и прочие, само хората кучета ги яли...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: