Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Златният медалист от Международния балетен конкурс във Варна вече е премиер солист на Гранд опера в Париж
Автор: Екип Varna24.bg 11:39 / 29.03.2018Коментари (0)2470
©
В дните на подготовка на новото – 28-о издание на Международния балетен конкурс Варна, което ще се проведе от 15 до 30 юли тази година, добра новина от Париж радва организаторите на Балетната Олимпиада. Победителят при мъжете от Варна 2016 Пол Марк вече е премиер солист на Парижката Гранд Опера. Ефирният французин спечели званието в конкурс и се радва на обожанието и на професионалисти, и на публика.

"Едва на 20 години той вече е първи солист със своята аеродинамичност на Обелиск, с издължени линии на танца, с усърдие и труд, с които постига целите си", пише он-лайн изданието Presslib. "Нищо чудно, че той заслужи това звание, след като вече беше спечелил златен медал на Международния балетен конкурс във Варна", се подчертава в публикацията.

Пол Марк изпревари изключително талантливите и добре подготвени свои конкуренти на Балетната Олимпиада с финес, стил, френски чар и въздушни скокове. "Заложих на френската школа и това, в което тя е силна", каза младият изпълнител след като със сълзи на очи и огромно вълнение научи, че е станал първи. Известната със своя вкус варненска публика бе поразена от неговата вариация по музика на Доницети и хореография на звездата на Гранд Опера и легендарен балетист Манюел Льогри.

В момента Пол Марк е солист в постановката "Дон Кихот" по хореография на Рудолф Нуреев, солира и в най-новата примиера на Гранд Опера "Онегин“ на Джон Кранко като Ленски. Парижката публика го аплодира и в балети на Джордж Баланчин, както и в "Болеро“ на Морис Бежар и "Дафнис и Хлое“ на Бенджамин Милпие. Пол е само на крачка от най-високата титла в Гранд Опера - Etoil, която несъмнено го очаква.

Международният балетен конкурс Варна е основан е през 1964 г. и е Първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация “Международен балетен конкурс Варна", съорганизатор е Община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Патрон на 28-то издание е г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Република България. Балетната Oлимпиада е под егидата на UNESCO. Генерален спонсор на конкурса е Societe Generalе Експресбанк.

Пълният регламент на 28-то издание можете да откриете на сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: