Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец, потрошен от паднал клон, осъди Общината
Автор: Пламена Николова 08:44 / 30.03.2018Коментари (0)2664
© Varna24.bg
Варненец осъди Община Варна да му заплати обезщетение от 2500 лв. за претърпени щети, след като клон от улично дърво се стоварило върху него в ясен слънчев ден, научи Varna24.bg.

На 03.07.2017г. към 10.30 ч - 10.40 ч. сутринта  мъжът отишъл както обикновено до заведение, което често посещава. Времето било слънчево и ясно. Човекът бил работещ пенсионер. Паркирал таксито, което било в непосредствена близост до заведението и се насочил към него. Докато вървял по улицата, тъй като тротоарът бил затрупан от боклуци и клони, изведнъж чул трясък и  силно пукане. Инстинктивно насочил погледа си нагоре от където идвал силният шум и видял как срещу него с голяма скорост приближава голям, дебел клон от дървото под което се намира. Впоследствие станало ясно, че клонът е с диаметър около 25-30 см.

Видял, че ще падне върху главата му.  Завъртял се, като опитвайки се да избегне удара се хвърлил настрани. Въпреки това обаче дебелият клон го ударил и му нанесъл огромни травми на дясната ръка и десния крак. Движенията в ръката му и крака му станали ограничени, като дори ръката първоначално не можел да я движи. Петият пръст на дясната ръка му ръка, кутрето, било обърнато наобратно и той изпитал много силна болка. Освен това получил травма на дясната раменна става, което ограничило движението на ръката му. Засегнат от удара сериозно бил и десният крак, дясното коляно го боляло при движение и при докосване, освен това получил  на него дълбоко ожулване, имало и доста кръв. Странично от него имало голяма синина, като такива синини ударът му причинил и върху външната повърхност на дясната глезенна става. Глезена си също движел трудно.

Инцидента станал пред 6-7 души, които са  преки очевидци. Те веднага му  се притекли  на помощ. От изкривения наобратно пръст му прилошало  силно, но единия от очевидците отишъл,  хванал  му ръката, така, че тя да остане неподвижна и с другата си ръка го върнал в нормално положение, като се опитал да го намести. Веднага се насъбрали хора, които го вдигнали. Свидетелите се обадили на телефон 112, за да дойдат служители, да огледат дървото и да вземат необходимите охранителни мерки. На място веднага се отзовала кола на "Гражданска защита". Друг свидетел закарал пострадалия до болница "Св.Анна" в гр.Варна, където получил бърза медицинска помощ. След 2-3 часов престой в болницата лекарите установили, след като му направили рентгенови снимки, че няма счупвания и не следва да бъде хоспитализиран, като лечението му може да продължи в къщи. 

Въпреки редовния прием на лекарства силните болки продължили  10-12 дни. През този период пострадалия не успал да спи добре, често се будел нощем. Първите дни това състояние било по - често, като в течение на времето нещата се стабилизирали, но и до сега имал проблеми със съня. 

Мъжът не спирал да мисли за случилото се. За да избегне това  състояние, първоначално вземал половин хапче сънотворно и успокояващо, а след това увеличил дозата на едно хапче. Изпитвал постоянен страх и често се присещал за случая. Постоянно мислел, че някое дърво или клон ще падне върху него, когато ходи по улицата, до магазина в парка, особено когато е ветровито и започнал да избягва да излиза навън в такова време.

След инцидента преустановил работа за около две седмици. След като отново започнал да кара такси изпитвал болки в дясната ръка и десния крак, както и дискомфорт. Развил е посттравматично стресово разстройство.

От Общината обаче оспорили претенциите на варненеца, като заявили пред съда, че не е налице причинно-следствена връзка между визираното бездействие, осъществено от Община Варна и документираните от здравните органи увреждания на пострадалия. 

Като събира всички обстоятелства по случая и взема под внимание показанията на свидетелите, съдът взема решение Община Варна да заплати  2 500 лв. обезщетение за неимуществени вреди за причинени на пострадалия  болки и страдания в резултат на виновно бездействие на служители на Община Варна, както и сумата от 568. 75лв. за съдебно-деловодни разноски.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: