Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фестивал издига имиджа на Варна като гурме дестинация
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 12.04.2018Коментари (1)2004
©
За шеста поредна година  Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират  "Фестивал вино и храна" - Варна 2018 г., което ще се проведе в гр. Варна от 13 до 15 април в сграда ''Варна 115'' /бул.""8-ми Приморски полк 115''/.

Над 560 вида вина и автентични продукти от малки производители, които рядко могат да бъдат открити в търговската мрежа, ще можем да дегустираме по време на Фестивала "Вино и храна". В това вълнуващо тридневно пътешествие за сетивата ни очакват интересни семинари, дегустации, продукти от семейни ферми и малки производители.

От създаването си през 2013 година ''Фестивал  Вино и храна" се развива и създава възможност “Гурме-зона "Ресторантът“ да се превърне в съпътстващо събитие  със самостоятелен характер. ''Гурме зона 2018''  представя авторски менюта на  утвърдени шеф готвачи от България и  таланти в началото на своята кариера, показва специални техники, разширява публика и повишава информираността относно традициите в региона и  новите течения в световната кулинария. 

Събитието е уникално за културния живот на града издигайки имиджа на Варна като гурме дестинация. 

“Българската асоциация за кулинарна култура" е създадена по инициатива на млади професионалисти, но в нея членуват и професионални готвачи, с дългогодишен опит както в България, така и в чужбина.

13 април 2018 /петък/:

Отворено за граждани: 16:00 - 20.00 ч.

Официално откриване: 16:00 ч.

 

14 април 2018 /събота/:

Отворено: 11:00 - 19.00 ч.

 

15 април 2018 /неделя/:

     Отворено: 11:00 - 17.00 ч. 

 

·         Вход за посетители с входен билет от  10.00 лв. за един ден, 20 лв за три дни

·         Входът за гурме зоната  "Ресторантът" с меню на стойност 25.00 лв. на ден

·         Зона "Street food": 
- Пици с натурален квас ще представят ресторанти "Стария Чинар"
- Great Western Barbecue

ТАЛОНИ ЗА ЗОНА ''РЕСТОРАНТ'' МОЖЕ ДА СЕ ЗАКУПЯТ СЛЕД 16.00 Ч. НА 13.АПРИЛ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ФЕСТИВАЛА!

Меню
13.04.2018г. Петък – Шеф ПЕТЪР БУРАКОВ & АНИ БОЛАНД
ПРОЛЕТНИ САЛАТКИ С ХУМУС ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА

СИРЕНЕ С ЖЕНСКО БИЛЕ И АРОМАТ НА ЛИМОН, ХРУПКАВИ МОРСКИ "ЧЕРЕШИ“, РАПАНИ КОНФИ, ЧЕРИ ДОМАТИ С БИЛКИ И ДРЕСИНГ С КУРКУМА

Pet-Nat 2017 – естествено пенливо вино ВИ‘‘Царев брод‘‘

ХЛЯБ 100 ЛЕТА ОТ ПЕКАРНА ХАТОРИ

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СПЕЛТОВО - РЪЖЕН ХЛЯБ С КВАС  ръж 40% в т.ч. квас, спелта 60%, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, сусам, копривено брашно, резене, кимион, хималайска сол

ОПАШКА ОТ МОРСКИ ДЯВОЛ В ПУШЕН СПЕК

КРЕМ ОТ МЛЕЧЕН ГРАХ, ГЪБИ НАМЕКО, СУШЕНИ ДОМАТИ,  СОС С ЧЕРНОМОРСКА БЯЛА ПЯСЪЧНА МИДА И ШАФРАН

Blanc de Noir 2016 ВИ‘‘Едоардо Миролио‘‘
Розе 2017 Вила Басареа

ЧИЙЗКЕЙК С МАЛИНИ

БЯЛ ШОКОЛАД И ДЕХИДРАТИРАНО ЯГОДОВО МЕРЕНГЕ

Часове гурме-зона: 18:00 ч./ 50 места

КУВЕРТ 25 лв.

14.04.2018г. Събота - КРИСТИЯН ПАШОВ &  АННА ПАВЛОВА
ВАРИАЦИЯ ОТ ЦВЕКЛО

СИРЕНЕ С КАШУ И ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ, КРЕСОН, МЕЛБА ТОСТ

Розе 2016 Едоардо Миролио
Розе 2016 Шато Де Берже

ХЛЯБ 100 ЛЕТА ОТ ПЕКАРНА ХАТОРИ

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ЛИМЕЦОВО - РЪЖЕН ХЛЯБ С КВАС ръж 50%, в т.ч. квас, лимец 50%, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, орехи, сушени домати, пушен червен пипер, чесън на прах, риган, хималайска сол

БУТ ОТ ИЗТОЧНОБАЛКАНСКА СВИНЯ С ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ

КРЕМ ОТ ГРАХ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И МЕНТА,

КАЧАМАК С КРАВЕ СИРЕНЕ И ОПУШЕНА СЛАНИНА,

МИНИ ГРАДИНКА ОТ СЕЗОННИ ЗЕЛЕНЧУЦИ, СОС МАРСАЛА 

Сира Sans Barrique 2015 ВИ‘‘Братанов‘‘

 "CREMEUX“ ОТ БЪЛГАРСКА РОЗА С МАРАКУЯ И ДАКУАЗ ОТ ШАМ ФЪСТЪК

Часове гурме-зона: 13:00ч./ 50 места; 16:00ч. / 50 места 

КУВЕРТ 25 лв.

15.04.2018г. Неделя – Шеф ПЛАМЕН ПЕТРОВ & Шеф СТОЯН ПЕНЕВ
АРТИШОК В ГУАЦЕТО ОТ НАХУТ С МИДИ, ПАНЧЕТА И ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ

Jamais Vu Rose 2017 Minkov Brothers wine cellar

ХЛЯБ 100 ЛЕТА ОТ ПЕКАРНА ХАТОРИ

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ БЕЗГЛУТЕНОВ ХЛЯБ С КВАС

нахут 18% - квас, елда 43%, кафяв ориз 39%, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, шарлан, цвекло на прах, кимион, нигела, хималайска сол

ФИЛЕ ОТ ЕСЕТРА

ЗАПЕЧЕНО С ШИСО МАСЛО, ТАПИОКА СЪС СЕПИЯ И ТАЙ КЪРИ

LE PHOTOGRAPHE Rheinriesling 2013 Minkov Brothers wine cellar

МАНГО | КОКОС | МЕНТА

              Часове гурме-зоната: 12:00ч./ 50 места; 15:00ч. / 50 места 

КУВЕРТ 25 лв.

КУВЕРТИ ЗА ЗОНА "РЕСТОРАНТ" СЕ ЗАКУПУВАТ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ФЕСТИВАЛА  В ПЕТЪК СЛЕД 16.00 Ч. ЗА ТРИТЕ ДНИ!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: