Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Балетна икона ще води журито на 28-ия Международен балетен конкурс във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 12.04.2018Коментари (0)1563
©
Балетната икона Владимир Василиев прие да води журито на 28-ия Международен балетен конкурс във Варна. Танцовата надпревара е първа в света и исторически като дата на създаване, и като престиж. Фондация Международен балетен конкурс Варна отново събира цвета на балетния свят в перлата на българското Черноморие сред зеленината на живописния Летен театър. Патрон на Балетната Олимпиада в средата на юли 2018 г. ще бъде Цвета Караянчева, председател на Народното събрание на Република България.

Честта да води плеядата балетмайстори, директори на балетни трупи и знаменитости в журито отново се падна на Владимир Василиев – първият и единствен носител на Голямата награда на град Варна от първото издание на конкурса през 1964 г. Балетист, хореограф, педагог, а също поет и художник, той не крие любовта си към града на своя триумф и към танцовото общество, което се изсипва от цял свят тук. Журирането на младите кандидати няма да бъдат единственият ангажимент на Владимир Василиев по време на конкурса. Той ще отпразнува във Варна 60-та годишнина от началото на сценичната си дейност – така организаторите ще дадат шанс на почитателите да се приближат до неговата невероятна харизма и да научат някои тайни от създаването на ролите му, останали скрити за публиката.

Звездата на Владимир Василиев изгрява още след завършване на хореографското училище, което бързо го изстрелва до солист на Болшой театр в Москва. На 24-годишна възраст той поразява познавачите и балетната публика във Варна на Първия Международен балетен конкурс в света. Жури, председателствано тогава от великата Галина Уланова, му присъжда Голямата награда. Сред емблематичните роли на Владимир Василиев са незабравими образи в балетите "Спартак“, "Дон Кихот“, "Лешникотрошачката“, "Жизел“.

В жури'2018 на Варненския конкурс по традиция са поканени балетни авторитети, мениджъри на трупи и педагози от Франция, Куба, Китай, Корея, Русия, България, Япония, САЩ. В дните на танцовото състезание Фондация Международен балетен конкурс Варна дава на младите танцьори изключителна възможност да шлифоват танца си при световни майстори на класиката, характерния танц, импровизацията, съвременните стилове в рамките на Лятната академия.

Пълният регламент на 28-то издание на конкурса и Лятната академия можете да откриете на сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: