Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бум на разкритите престъпления в Девня, Суворово и Вълчи дол
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 16.04.2018Коментари (0)4578
©
Байрам Нишад, началник на РУ-Девня
През 2017 година значително се е увеличила разкриваемостта на престъпления в отговорния район на полицейското управление в Девня, което обхваща териториите на общините Девня, Суворово и Вълчи дол. Това съобщи началникът на РУ-Девня при МВР-Варна главен инспектор Байрам Нишад, който посочи, че разкритите престъпления през миналата година са 261 от общо 414, което е равно на 63.04% при 54.42% за 2016 година. 

Като положителна тенденция може да се отчете фактът, че през миналата година е намалял броят на извършените кражби (битова престъпност). През 2017 г. са регистрирани 92 случая на противозаконно отнемане на чуждо имущество, а през 2016 г. –  144, посочи Байрам Нишад. Той припомни, че през миналата година на обслужваната от полицейското подразделение територия е извършено едно тежко криминално престъпление –  убийството в село Войводино. То бе разкрито своевременно благодарение на бързите и адекватни процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на разследващите полицаи при РУ-Девня и Окръжна прокуратура - Варна. 

Утвърждаването на превенцията като постоянна практика за противодействието на престъпността е основният приоритет в работата на Районното управление за тази година, заяви Байрам Нишад. Под негово ръководство полицаите започнаха да обръщат специално внимание на малките населени места със самотно живеещи възрастни хора, което е един от факторите за спада на домовите кражби и грабежи. 

"Все по-често на отговорната ни територия ще се реализират акции по линия на разпространението и употребата на наркотици, ще продължим да работим активно с малолетни и непълнолетни лица, извършили престъпления", заяви полицейският началник.

Байрам Нишад припомни, че в отговорния район на РУ-Девня попадат 3 града и 31 села. Те са разпръснати на площ, заемаща около една четвърт от територията на Варненска област, с население от 38 350 души и 5 000 ежедневно приходящи. Характерно за територията като цяло е наличието на голям брой фирми и дружества с различна по вид дейност: химическа промишленост, селско стопанство, търговия, строителство, както и 17 обекта със стратегическо значение, което е уникално в национален мащаб.

За територията е характерно и интензивното движение на камиони, превозващи стоки от и към промишлените зони в Девня и Пристанище "Варна – запад". Ето защо сред приоритетите на полицейското управление за 2018 година ще бъде и разширяването на обхвата на автоматизирания технически контрол по спазване правилата за движение по пътищата, обясни Байрам Нишад.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: