Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лятното разписание на летище Варна влезе в сила с нови авиолинии
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 19.04.2018Коментари (3)11694
©
През 2018 г. трафикът на Черноморските летища се очаква да нарасне с около 10%, според планираните полети към момента – значителен ръст предвид постиженията от 2017 г. (8.42%) и 2016 г. (22%).

Понастоящем най-големите пазари за Варна и Бургас са Русия, Германия, Великобритания и Полша. Очаква се спадът на руските туристи да продължи, а пътниците от последните три страни да се увеличат, като полският пазар продължава да се развива – прогнозата за растеж е 30%-40% за 2018 г.

"Миналата година ръстът за Полша бе 70% и е чудесно тази година да видим, че Ryanair Sun ще изпълнява чартърни полети до Варна и Бургас от редица полски градове“, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. "Нараства и търсенето от Великобритания – Thomas Cook Airlines UK и TUI Airways стартират летни полети до Варна от няколко британски градове, включително Бирмингам и Манчестър“.

Освен Ryanair Sun, Thomas Cook и TUI Airways, 8 нови авиолинии са планирани за Варна: Победа, SUNDAIR GmbH, Brussles Airlines, Transavia Airlines, Corendon Airlines Europe, SkyEurope Airlines Hungary, Wings of Lebanon и Aircompany Armenia. Новите дестинации от Варна са 6: Касел в Германия (SUNDAIR GmbH), Залцбург в Австрия (Bulgarian Air Charter), Бирмингам във Великобритания (Thomas Cook Airlines UK), Харстад в Норвегия (Thomas Cook Airlines Scandinavia), Лион във Франция (Travel Service) и Кайро в Египет (Bulgarian Air Charter).

За Бургас новите авиолинии са 8: Ryanair, Аерофлот, Dart Airlines, Ryanair Sun, Blue Bird Airways, SкyEurope Airlines Hungary, Lufthansa и El Al Israel Airlines Ltd. Новите дестинации са 14: Мюнхен Меминген и Дюселдорф Везе в Германия (Ryanair), Милано Бергамо в Италия (Ryanair), Лвов в Украйна (Dart Airlines), Ротердам и Маастрихт в Холандия (Corendon Dutch Airlines), Лодз и Шимани в Полша (Enter Air & Small Planet Airlines), Лил във Франция (Small Planet Airlines), Йоребру и Норкьопинг в Швеция (BH Air), Вааса във Финландия (BH Air), Бейрут в Ливан (BH Air) и Техеран в Иран (BH Air).
В сравнение с първите 3 месеца на 2017 г., тази година за периода януари-март трафикът на летище Бургас е нараснал с 16.8%, а на летище Варна с 92.3%. Очаква се през 2018 г. летище Бургас за първи път да посрещне над 3 милиона пътници, а летище Варна над 2 милиона.

"Тези цифри не представляват проблем за летищата, но въпреки това ние вече проектираме разширяването на летище Бургас, което ще се случи в периода 2019-2020 г.“ заяви Улрих Хеппе. "Ще разширим зоната за регистрация в Терминал 2, като предвиждаме до 12 допълнителни гишета за чекиране. Освен това, зоната за сигурност ще бъде обновена с допълнителни рентгенови машини, ще бъде прибавена допълнителна търговска площ и паркингът към терминала също ще бъде разширен.“

Рехабилитира се и перона за обслужване на въздухоплавателни средства на двете летища. По този начин ще бъдат оптимизирани местостоянките за обслужване на самолетите и ще се увеличи капацитета и ефективността.
Във Варна приключва и ремонтът на пътека за рулиране "Алфа“ – най-използваната и най-дълга пътека за рулиране. Ремонтът е продиктуван от нуждите на по-големите въздухоплавателни средства и след него пътеката ще може да поеме дори самолети код "F".

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да води преговори за нови авиолинии и маршрути.

"Ние се вслушваме в клиентите си и знаем, че директни полети до Испания са много желани – както често ни се напомня на страниците ни във Facebook. Процесът на преговори обаче е дълъг“ каза Улрих Хеппе. "Например с Wizz Air преговаряхме повече от две години, а с Ryanair около година. Разбира се, ние продължаваме да работим за това повече самолети да кацат по черноморските летища.“

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е германо-българскa компания, която спечели концесия за управление на летище Варна и летище Бургас за 35 години. В съвместната компания Фрапорт притежава мажоритарен дял от 60%. Компанията управлява и развива двете морски летища – врати към българското Черноморие, предоставящи денонощно обслужване: летище Варна в североизточна, а летище Бургас – в югоизточна България. “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД се грижи за повишаване качеството на обслужване и цялостното изживяване на пътниците, обучението и повишаване квалификацията на служителите, обновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширяване и модернизиране на инфраструктурата. През 2017 година летище Варна и летище Бургас посрещнаха повече от 4,9 милиона пътници и повече от 37 000 полета на 99 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 181 дестинации в Европа, Близкия изток и Северна Африка. Във “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД във Варна и Бургас работят повече от 630 постоянни и 1200 сезонни служители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.04.2018 г.
+1
 
 
А бе вие четете ли? 14 нови дестинации за Бургас и само 6 за Варна и браво?
+1
 
 
браво малко късно хората резервират от преди 4 месеца
Aнонимен
на 19.04.2018 г.
+1
 
 
Чудесно. Варна е туристически град и дано ръста на туристите се запази за дълго време.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: