Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жена в инвалидна количка се преби в улична дупка, осъди Община Варна за над 11 000 лв.
Автор: Пламена Николова 16:38 / 19.04.2018Коментари (1)8860
© Petel
Жена в инвалидна количка, пострадала при падане в улична дупка на ул. "Дебър" във Варна, успя да осъди Община Варна да и заплати 10 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и още 1350 лв. за разходи по лечението, научи Varna24.bg.

Случаят е от 25 май миналата година. В жалбата си до съда пострадалата жена посочва, че на улицата, където живее пътното платно било в много лошо състояние. В тази връзка многократно всички живущи и работещи в района сигнализирали Община Варна за проблема, а с годините дупките ставали по-големи и дълбоки.

Пострадалата е инвалид от 2009 година. Жената се придвижвала с инвалида количка и в повечето случаи, когато трябвало да премине през уличното платно, независимо, че количката й била моторна, молела преминаващите граждани да й помогнат да избегне дупките.

Тя не можела да се движи по тротоара, защото и тротоарът също бил с доста неравности и винаги зает.

На 25.05.2017 г., към 14.00 часа, й се наложило да излезе. Движейки се с инвалидната количка, заобикаляйки дупките по пътното платно, едното колело на количката й пропаднало в голяма дупка, точно до спирателен кран за вода.

Жената паднала от количката в следствие на което не можела да се изправи, изпитала остра и силна болка в главата и лявата ръка. Всичко хора наоколо й помогнали, а служители от близкия магазин звъннали на "Бърза помощ".

Пострадалата била качена в линейка и отведена в МБАЛ "Св. Анна“ - Варна. След направен преглед било установило, че в следствие на падането е получила контузия на главата, разкъсно-контузна рана в челната област, счупване на лява раменна кост, с невъзможност за извършване на активни движения. В следствие на травмите, потърпевшата била обездвижена с лявата ръка за период от около 3 месеца. След проведен контролен преглед, се установило, че настъпили усложнения и се наложило спешна хирургическа интервенция, а  разходите по лечението възлизали на 1 350 лв.

В обобщение, въз основа на така посочените факти и обстоятелства, в исковата си молба до съда жената сочи, че болките, които изпитва са непрекъснати и неописуеми, а обезболяващите, които приемала били в малки дози, поради придружаващо сърдечно заболяване. Поради тази причина пострадалата по цели нощи не можела да спи, следствие на което се сринала психически и емоционално, изнервеното й състояние повлияло и на отношенията й със съпруга й.

От датата на инцидента, жената не можела да излиза от дома си, не можела да ползва инвалидната си количка сама.

Адвокатът на Община Варна обаче оспорва твърдението, че от много години кръстовището на което се твърди, че станал инцидента било в лошо състояние, още повече, че се сигнализирало за това обстоятелство.

Спорно било и дали вредите били в причинно – следствена връзка с неравност на пътя или с поведението и невниманието на жената.

Защитникът на местната управа поискал редукция на исканото обезщетение, като се вземе од внимание "съпричиняване на вредоносния резултат“.

Със свое решение от 5 април 2018 г. Варненският районен съд взема решение, с което осъжда Община Варна да заплати на пострадалата жена сумата от 1 350.00 лева– разходи за лечение и сумата от 10 000.00 лв. - за причинените й неимуществени вреди – "изразяващи се в претърпени болки и страдания, (непрекъснати и неописуеми болки, безсъние, психически и емоционален срив, чувството й за непълноценност поради факта, че е инвалид и състоянието до което е доведена в следствие на инцидента, възпрепятстващо самостоятелния й начин на живот, какъвто е водила до преди това), в резултат на контузия на главата, разкъсно- контузна рана в челната област, счупване на лява раменна кост, с невъзможност за извършване на активни движения, при падане от инвалидна количка (на 25.05.2017 г.) поради неподдържана улична настилка на кръстовището на две улици в гр. Варна, причинени в резултат на проявено бездействие на Община Варна за поддържане на общинските пътища“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Стига с тези присъди криещи се зад колективна (без)отговорност,крайно време е да се търси персонална отговорност на лице или група от лица,заради решението или поради бездействието на определен човек се получават тези дупки,нека персонално да си ги извади от джоба!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: