Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма заявки за посещение на круизни кораби във Варна, няма ги и богатите туристи
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 03.05.2018Коментари (2)3742
©
Богатите туристи с красивите бели пасажерски кораби и тази година най-вероятно няма да дойдат у нас. Към момента заявки за посещения няма. През 2017 г. година морските ни пристанища във Варна и Бургас записаха рекордно слаб круизен сезон. Прогнозите и за този не са добри, предава "Канал 3". Карибите, Куба, Средиземноморието, Северна Европа продължават да са по-предпочитани дестинации за круизните туристи от черноморския регион и в частност България, сочат данните към момента. Три заявки за посещения на лайнери имаше миналата година на Морска гара – Варна, но дойде само един. За сравнение - през най-силната 2014 г., града посетиха 36 круизни кораба, а с тях и хиляди заможни туристи, които по време на престоя си тук оставиха средства в местната икономика. Причината за отлива, според специалистите, не е у нас. 

"Направихме си добре пристанищата, добра визия имаме, това, което трябва да покажем на гостите туристи с круизи, е свършено", заяви Димитър Атанасов, председател на Съвета на директорите на Пристанище Варна. "Когато няма клиенти за определен кораб и определени дестинации, компаниите не изпращат тези кораби в съответния регион." А желаещи да посетят региона и да се запознаят със забележителностите му напоследък няма заради сложната международна обстановка в черноморския басейн. "Единствената причина е международната обстановка, да", категоричен е Петър Сеферов, изпълнителен директор на Пристанище Варна.

"Само това е причината. Защото тези кораби няма да дойдат заради нашето пристанище или заради едно пристанище в Черноморския регион. И заради Истанбул, и заради Украйна въобще не идват в региона, не само при нас. Ако обстановката е несигурна в Истанбул, това са скъпи кораби за милиарди, те просто няма да минат Босфора. Всичко, което зависи от нас, може да бъдете сигурни, че го правим – като подготовка, като цени, като организация." Тенденция към рязък спад на круизни туристи отчитат и съседните на България дестинации, посочва Александър Аврамов – началник на Морска гара – Варна. 

"Това е всеобща тенденция в Черноморския регион. Спокойно мога да кажа, че причината не е в българските пристанища въобще като цяло – нито в Несебър, нито в Бургас, нито във Варна", категоричен е Александър Аврамов. "Ами това си е една обстановка, която е нестабилна в Черно море - абсолютен отлив от цяло Черно море. Това са не в проценти, а в пъти. Няма как при нестабилна обстановка около нас, около българското крайбрежие, няма как специално ние да не страдаме." Така, за жалост и това лято най-вероятно няма да можем да се порадваме на красивите бели кораби. За записвания не е рано, но такива все още няма.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.05.2018 г.
0
 
 
Защо круизните компании заобикалят Варна? Малка справка в кътчето за "отдих и релакс" на варненци и гостите на морска гара : Лее се бетон,строят се заведения разширяват се паркинги.Крайбрежната алея - кебапчииници,дискотеки,коли и страителство-бетон.Морскстс градина : разруха,сеч и временни търговски обекти.Не мисля че туристите мечтаят за това.Варна стана место за комплексираните селяндури от околията който си избиват комплексите
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: