Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Цветан Цветанов присъства на празника на чевермето в Златоград
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 05.05.2018Коментари (0)3267
©
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов присъства на празника на чевермето в Златоград. Заедно с него гости на празника са евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и народният представител Станислав Иванов. На събитието присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и депутатите от ГЕРБ-Смолян Даниела Дариткова и Красимир Събев.

"Радвам се, че за четвърта поредна година съм тук и че подобни традиции могат да стигнат до всички българи. Искам да благодаря на кмета Миро Янчев, който прави нещо невероятно. Златоград в момента е препълнен с туристи и изживяването е страхотно“, заяви Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари и на проф. Николай Овчаров, който съпътства всяка инициатива, която пази духовността и автентичността на народа ни. Той сподели, че родопската му носия е от Златоград и тя е един добър символ. Ножът в пояса му бе подарен току-що от жител на Батак.

Той с радост отбеляза, че днес времето е по-благосклонно към събитието в Златоград, като направи сравнение с предходната година, когато през нощта бе валял дъжд и майсторите бяха доста притеснени дали ще успеят да си свършат работата качествено.

"Тази година се надяваме всичко да е наред и хората да се заредят максимално с позитивна енергия. Има много хора, които идват за първи път. И сега като вървяхме към центъра, облечени в носии хора казват: "Толкова добре се чувстваме в носиите и като виждаме, че около нас има толкова много хора с носии, се гордеем, че сме българи и че сме в Родопите - в една от перлите на Родопите – Златоград“, посочи още Цветанов.

Кметът на Златоград Мирослав Янчев заяви, че с всяка изминала година стават по-добри в майсторлъка с чеверметата, защото това вече за пета поредна година това се случва в Златоград.

"Хубавото е, че освен автентичното приготвяне на чеверметата, народните носии, може да се види красивата Родопа планина - едно от най-важните неща в днешния Гергьовден. Защото Родопа планина винаги има какво да покаже“, коментира Янчев и уточни, че 150-те чевермета се приготвят от 80 човека.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: