Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Богата програма за Нощ на Музеите и Галериите – Варна 2018
Автор: Екип Varna24.bg 08:57 / 10.05.2018Коментари (0)4555
©
Над 50 събития в рамките на 2 дни и над 60 локации обхваща третото издание на фестивала Нощ на Музеите и Галериите. Много нови места и пространства се включват с атрактивна програма и активности. Всички варненски музеи ще участват на 19.05 – събота, с различно работно време и свободен вход за посещения. Две нови музейни сбирки са част от Фестивала – Музей на благотворителността в Карин дом и Музей за история на образованието на зрително затруднените в България. Сред  другите музеи с интересна програма, се отличават Музеят за Нова история на Варна, Военноморският музей и Музеят на Възраждането. През деня в събота за посещение с вход свободен ще бъдат отворени Археологическият  музей и Римските терми. За по-активната публика интерес ще предизвикат по-отдалечените комплекси като Побити камъни, Аладжа манастир, Фанагория, Музеят на стъклото в Белослав, Етнографски център "Роден край"  които също ще работят безплатно през деня на 19 май.

През първия ден на фестивала ще бъдат открити над 10 изложби в различни галерии и пространства. Един от акцентите е творческият проект на артистична група Дупини, която гостува в комплекс Морско казино. Калоян Илиев – Кокимото ще открие своя концептуална изложба в галерийното пространство на Фотосинтезис. В Арт салона на Радио Варна ще бъде подредена уникална изложба, отразяваща живота на големия български актьор Кирил Господинов. Не е пропусната и музикалната програма, която тази година включва специални гости – група Tapi Project  от Индия. Те ще ни пренесат в света на съвременната фолк и уърлд музика в залата на Градската галерия от 20 ч на 19.05, а естествен фон ще бъде изложбата на Пламена Рачева "По пътя на вечните символи на Вселената в Индия". Концерти ще има още в Етнографския музей, Музея за Нова история на Варна, Археологическия музей, Социалната чайна и ХАТОРИ. Едно от новите пространства в града – галерия Тереза Зиковска, очаква гастрол на съвременни български художници като Генади Гатев, Свилен Стефанов, Росев Тошев и Иван Кюранов, познати като творческа група XXL. В Социалната чайна за среща със своите почитатели се готви Радослав Гизгинджиев – популярен съвременен писател, режисьор и концептуален артист.

В алтернативно пространство се превръща фоайето на банка Societe Generale Експресбанк до площад "Независимост". Там ще бъде показана изложба на тема "70 г летище Варна", включваща фотографии и макети от street art проекта AIRPORT CHALLENGE. Още две изложби ще представят съвременните градски изкуства – NASIMO, най-популярният български графити артист ще гостува в града ни в ХАЛЕ 3 с мащабна изложба наречена "Mind SOULdiers". Друг стрийт артист от Варна – Николай Чакъров сащо ще направи своя дебют пред публика. Млади таланти ще се извят и в други пространства – Спас Лулчев показва първата си изложба в Арт На Тъмно Зона, а студенти от ТУ ще изложат колекция от лампи в Арт салона на Радио Варна.

Очакват ни още прожекции на филми, авангарден спектакъл, арт инсталации, любопитни колекции, лятно кино в двора на Френския културен институт, съпътствано от тематично парти. Отново безплатен автобус ще превозва активните варненци от 18 до 24 ч в събота. Очаква ни и Нощна игра с любопитни награди,  както и много положителна енергия, която ще се разлее по улиците на Варна на 18 и 19 май.

Пълната програма може да разгледате на: www.varnanight.bg

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: