Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартират ремонти във варненски болници
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 15.05.2018Коментари (0)2556
©
Започват ремонтите във варненските лечебни заведения, за които с решение на местния парламент беше осигурено общинско финансиране. Това съобщи доц. Антоанета Цветкова, общински съветник от ГЕРБ и председател на комисията по здравеопазване към ОбС. По думите й с подкрепата на община Варна стартира ремонт на родилното отделение и неонатологията в МБАЛ "Св. Анна“, за което в бюджет 2018 бяха заделени 550 000 лв. "200 000 лв. ще бъдат вложени в закупуването на техника и инструментариум за нуждите на клиниката по ортопедия и травматология в Окръжна болница", допълни доц. Цветкова. Тя посочи, че ремонт предстои да започне и в АГ-болницата в морската столица.

"За болницата по акушерство и гинекология "Проф. д-р Димитър Стаматов“ са осигурени 1,3 млн. лв. 400 000 лв. от сумата са предвидени за медицинска апаратура, а останалите са за ремонт на сградата", изтъкна председателят на здравната комисия към Общинския съвет. Сред големите инвестиции в общинското здравеопазване тя открои и новата лапароскопска и ендоскопска апаратура на Онкоболницата, за която ОбС одобри отпускането на 500 000 лв.

"Тъй като превенцията е изключително важна част от грижата за здравето, запазихме всички седем профилактични програми, финансирани от общината. Продължаваме и финансовото подпомагане за ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми. За целта в бюджета са заложени близо 300 000 лв. Предвидени са средства и за здравни помощи на нуждаещи се варненци", отчете още доц. Цветкова, която по  инициатива на районния ръководител на ГЕРБ – Приморски Лилия Христова представи пред граждани приоритетите в сферата на общинското здравеопазване.

По време на срещата, на която присъстваха и общинските съветници от ГЕРБ Мартин Байчев и Борислав Нанков, бяха дискутирани и въпроси, свързани с Националната здравна карта.

"На 16 май в радио Варна ще се проведе кръгла маса, на която ще се дискутират нарушенията на съня като фактор за възникването на инциденти на пътя. Във фокуса на дискусията ще бъде въвеждането на скринингови програми за анализ на съня на всички рискови групи шофьори", анонсира доц. Цветкова. Тя информира, че подобна програма е въведена във Варна от миналата година, а анализът на резултатите е предпоставка усилията в тази посока да продължат и занапред. Предстоящият форум се организира от здравната дирекция към общината и ресорната комисия към ОбС, съвместно със специалисти от Медицинския университет в града.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: