Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зов за помощ! Да върнем усмивката на Моника!
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 25.05.2018Коментари (0)4216
©
Съучениците й я питат защо не ходи изправена? И тя се старае да се изправи, но за съжаление не може. Опитва да изтрие учебната дъска, защото е дежурна, но не може да вдига добре лявата си ръка. Вече не тича и не скача, защото с всеки изминал ден мускулите й са все по-слаби и по-слаби. Тя се казва Моника Драгомирова Неделчева и е на 15 години. Живее в град Дългопол и като повечето момичета на тази възраст мечтае за различни неща и се надява, че живота ще й даде шанс да бъде здрава, за да сбъдне мечтите си. За жалост, преди четири години животът я срещна с болест  “Фациоскапулохумерална мускулна дистрофия" – заболяване, свързано с прогресивна слабост на мускулите. До момента състоянието  на Моника е поддържано с помощта на регулярна терапия с аминокиселини и рехабилитация. За съжаление от месец април 2018 г. здравният й статус драстично се влошава, което налага спешен консулт с проф. Ердал Карайоз от отделението за терапия със стволови клетки на клиника “LIV HOSPITAL" в Истанбул - Турция.

Професорът предлага да се направят 4-ри курса стволови клетки, по един всеки месец в “LIV HOSPITAL" в Истанбул. Всеки курс струва 10 000 USD или общо 40 000 USD за 4-те вливки. Успоредно с това  да се проведе физиотерапия, която ще се осъществи в България. 

За съжаление, сумата е непосилна за семейството на Моника, поради което се обръщат към всички добри хора, желаещи да помогнат - Да върнем усмивката на Моника!

Открита е и дарителска сметка, на която всички които имат възможност да помогнат, могат да внесат своя принос.
Моника Драгомирова Неделчева
IBAN:BG22STSA93000025295548
BIG:STSABGSF
Банка ДСК

Дарителска кутия, част от кампанията, можете да откриете на сцената на детския празник "Най-сладкият ден“, който ще се проведе на 26 май 2018 г. от 10,00 до 20,00 ч. на Централен вход на Морската градина. Всички останали места, където може да намерите дарителски кутии, ще бъдат обявени в страницата на кампанията в социалната мрежа "Фейсбук“, всички желаещи да помогнат, могат да се информират и  за местата на предстоящите благотворителни инициативи. Отново на страницата ще бъдат обявявани периодично постъпилите суми и тяхното изразходване в хода на лечението - https://web.facebook.com/mdnedelcheva/.

Бъдете със семейството на Моника, защото както казва италианския детски писател и журналист Карло Колоди – "Ръка, която дава - не обеднява. Сърце, което обича – не остарява!“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: