Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста наркоман от Варна, пласирал дрога
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 29.05.2018Коментари (0)1688
©
Илиан Стоилов от Варна, привлечен като обвиняем от декември миналата година за четири идентични престъпни деяния, свързани с държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение ще продължи да пребивава в ареста. За втори път от началото на 2018 година Варненският апелативен съд потвърждава като законосъобразно определение на Окръжен съд – Варна, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение.

Пррипомняме, че първоначално Стоилов е бил задържан на  5 декември 2017 година. Той е бил привлечен като обвиняем за притежанието на различна по вид дрога, предназначена за продажба. На 12 юни 2017 г. Илиян е бил задържан с 12 дози наркотични вещества, производни на амфетамина. На 27 юли бил установен да държи с цел разпространение 12 пакетчета марихуана, а на 13 август в него са били намерени и иззети  9 дози амфетамин. Наркозависимият мъж, който знаел, че срещу него се води разследване се укривал до 4 декември, когато на излизане от компютърна зала на ул. "Отец Паисий“ във Варна бил задържан с 66,43 грама марихуана и 1, 5 грама производни на амфетамина.

В жалбата си пред апелативната инстанция защитата на обвиняемия се позовава на продължителния срок на задържане, на факта, че досъдебното производство е през завършване и настоява за изменение на мярката за неотклонение. Варненския апелативен съд обаче отново потвърди основанията на първата съдебна инстанция, с които се потвърждава най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Стоилов. Съдът намира, че с оглед на събраните доказателства, материали и свидетелски показания и към настоящия етап от досъдебното производство остава актуален обоснованият извод, че Илиан е съпричастен към престъпните деяния. Реална е и опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да се укрие от наказателно преследване, така, както го е направил в края на миналата година. Стоилов е наркозависим и ако съдът измени мярката му в "домашен арест“, има опасност той да извърши престъпление, счита съдът.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава ареста на Илиян Стоилов, привлечен като обвиняем за четири идентични престъпни деяния, свързани с държане на амфетамини и марихуана, предназначени за разпространение е окончателно.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: