Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Магистрати от Литва на гости на Административен съд - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 01.06.2018Коментари (0)13609
©
От 28 май до 1 юни петима магистрати от Административния съд в гр. Вилнюс, Литва  бяха на посещение в Административен съд – Варна по Програма за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение. Председателят на Административен съд – Варна – съдия Тинка Косева приветства  гостите-магистрати в първия ден от престоя им в града и съдиите – Чолакова, Бахчеван и Рачева направиха мултимедийна презентация на българската съдебна система, включително и на системата на административното правосъдие.

Кратко представяне на Литовската съдебна система направиха гостуващите литовски съдии пред съдиите от Административен съд – Варна. В рамките на обмена магистратите от Литва присъстваха на първоинстанционно и на касационно заседание в Административния съд и участваха в обсъждане на преюдициални запитвания, направени от Административните съдилища във Варна и Вилнюс. Имаха срещи с техни колеги в Окръжния и Районния съд в гр. Варна с участието на съдии от Италия, които гостуваха през тази седмица на ВОС. Магистратите проведоха дискусия относно върховенството на закона и особеностите на съдебния процес в Литва, Италия и България. През следващите дни от престоя си гостите – съдии посетиха Митница – Варна, ТД на НАП - Варна и Районния съд в гр. Балчик. В рамките на тяхната културна програма се запознаха с богатото ни културно-историческо наследство при туристическата обиколка на Варна, посещението в Археологическия музей, Двореца "Евксиноград“, Двореца и Ботаническата градина в гр. Балчик.

Посещението на петимата магистрати от Административен съд – Вилнюс, Литва е в изпълнение на условията на двустранния обмен по Програмата на ЕМСО и е в отговор на посещението през 2017 год. на съдиите от Административен съд - Варна - Марияна Бахчеван, Веселина Чолакова, Дарина Рачева и Христо Койчев в Република Литва, когато имаха срещи с техни колеги в Административния и Районния съд в гр. Вилнюс, както и в Националната съдебна администрация на Литва.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: