Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В "Камчия“ откриха летния туристически сезон
Автор: Екип Varna24.bg 17:08 / 01.06.2018Коментари (0)1916
©
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ откри летния туристически сезон 2018! В прекрасният празник, който по традиция се провежда на 1 юни - Международния ден на детето, участваха малки и големи гости на комплекса.

Живка Костадинова – зам.-кмет на Община Аврен, поздрави "Камчия“ като Международната столица за детски и младежки отдих. Прекрасно и безопасно лято, пожела Манол Чобанов – зам.-изпълнителен директор на "Камчия“.

Празникът продължи с морско кръщение за най-малките, с много игри, песни и изненади. Специален гост бе певецът Теди Генев, а сладоледена компания зарадва всички деца  със сладолед.

За удобството на своите гости през летния сезон Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» осигури за собствена сметка на плажа 5 водноспасителни поста със 17 висококвалифицирани спасители, медицински екип - лекар и медицинска сестра, медицински пункт с възможност за оказване на неотложна помощ, реанимационен автомобил. Съвместно с Община Аврен ежедневно се извършва почистване и сметосъбиране.

Първата детска лагерна смяна "Земята – нашият дом“ започва на 4 юни, в нея ще се включат над 200 деца от Русия и България, които имат интерес към съхраняването и опазването на природата.

На 8 юни децата ще имат уникалната възможност да общуват с космонавтите, участвали във втория руско-български космически полет, които ще отбележат 30-годишнината от събитието. "Камчия“ ще събере всички български космонавти – Георги Иванов, Александър Александров и Красимир Стоянов, като с тях ще бъде и великият руски космонавт Виктор Савиних – участник в три космически експедиции, сред които втория българо-руски полет и мисията за спасяването на космическия кораб "Салют 7“.

И през този активен туристически сезон «Камчия» ще посрещне гости от над 70 страни по света. Комплексът очаква увеличаване на ръста на туристите от България, Русия и други страни на Европа. Традиционно в последните години е най-голям броят на гостите от България.

«Камчия» стана символ на висококачествения детски отдих. Комплексът е единственият български пълноправен член на Международната асоциация на детските лагери (ICF). В края на миналата година "Камчия“ бе обявена за най-зелената туристическа компания в България за грижите за опазване на околната среда. Комплексът е сертифициран по европейските стандарти за опазване на околната среда и притежава екосертификат ISO 14001.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: