Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Голяма липса отложи за есента делото срещу Марешки и Колева
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 04.06.2018Коментари (0)3970
©
В три поредни дни, трябваше да заседава състав на Варненски окръжен съд по делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване чрез заплаха за увреждане на имущество на собственик на пицария. Срещу зам. председателя на НС  е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо длъжностно лице – общинския съветник Костадин К.

Делото беше отложено за есента, поради неявяване на обвиняемата Красимира К. Адвокатът й заяви, че отсъствието й се дължи на здравословни проблеми и в тази връзка пътуване в чужбина, за което бил информиран твърде късно. Защитата не представи медицински документи удостоверяващи изложеното твърдение пред ВОС. От своя страна обвинението поиска промяна на мярката за неотклонение на обвиняемата – отнемане на внесената парична гаранция в полза на държавата и определянето на по-висока такава. Прокуратурата поиска и изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, която да установи, дали действително днешното отсъствие на Красимира К. се дължи на уважителни здравословни причини.

Съдът остави без уважение искането на обвинението за изменение на мярката за неотклонение и назначи съдебно-медицинска   експертиза, която да изясни, какво е било здравословното състояние на обвиняемата и дали причините за неявяването й са уважителни. Съдебният състав предупреди, че при следващо подобно поведение на Красимира К. – отсъствие от заседание без предварително да бъде уведомен съда, което е проява на неуважение към съдебната институция, ще измени мярката за неотклонение.

Поради ангажимент в Специализирания наказателен съд, софийският адвокат на депутата не присъстваше на днешното заседание. В искане до ВОС, защитата на Веселин М. помоли изслушването на вещите лица изготвили тройна съдебно-психиатрична експертиза с психологическо изследване да бъде отложено за есента. Експертизата беше поискана, за да бъде установено, какво влияние е оказала заканата против личността на Асен М. върху него, можел ли е той правилно да възприема фактите, които имат значение за делото и можел ли е да дава достоверни показания за тях

В заседанието не се явиха и свидетелите, които защитата на депутата поиска да бъдат разпитани отново. Изпратените призовките на Веселин Ж. и Калоян Дж. на известните по делото адреси са били върнати в цялост.

Варненски окръжен съд определи резервни дати за заседанията през октомври, ноември и декември и посочи, че забавянето на делото няма да бъде толерирано от съдебния състав.

 Обвинението срещу Веселин М. е за изнудване на наемател на заведение и за нанасяне на телесна повреда на общинския съветник от Варна Костадин К. Според материалите по делото, Асен М. бил принуждаван да плаща на подсъдимите последователно наем от 5 хил. и 10 хил. лева за Red Hot Pizzа,  вместо на наемодателя Тони Д., с когото имал договорни отношения. Той пък от своя стана, като бивш съпруг на Красимира К., е получавал наем за общо две заведения.

Твърденията на обвинението са, че след като не успяла да си върне собствеността по съдебен път, бившата съпруга потърсила съдействие от бизнесмена Веселин М. Преди 4 години, защитавайки двете страни в спора се стига до размяна на удари между лидерът на партия "Воля“ и общинския съветник от Варна Костадин К., който съдействал на наемателя.

Следващото съдебното заседание по делото е насрочено за 25 и 26 септември.  



Още по темата: общо новини по темата: 49
10.03.2022 »
10.03.2022 »
23.04.2021 »
17.11.2020 »
14.09.2020 »
11.09.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: