Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Експерти пристигат за европейска конференция на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 07.06.2018Коментари (0)1983
© Varna24.bg
На 14 и 15 юни 2018 г. в гр. Варна, к.к. Златни пясъци, хотел Интернационал, ще се проведе Европейска конференция на тема: Социалната икономика като ефективен модел за социално включване – социално предприемачество, социални услуги, заетост.

Конференцията се организира от Европейска асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/ заедно с Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Варна. Събитието е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Над 350 участници и гости от Европа и България са регистрирани за участие, включително представители на държавните институции, кметове, гости от европейските институции, от неправителствения сектор в ЕС, специалисти, експерти, доставчици на социални услуги.

Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания е мрежа, която представлява интересите на над 15 000 доставчици на социални услуги в сферите на грижата, заетостта и образованието. EASPD е свързващо звено между социалния сектор и Европейския съюз, Съвета на Европа и Организацията на обединените нации (ООН).

Националният алианс за социална отговорност е национална организация, обединяваща и работеща с над 2 000 структури от сектора на социалните услуги, доставчици на социални услуги, общини, работодатели и др. от България.

Основните цели на конференцията са да даде възможност за съдържателни дискусии, обмен на добри практики, изграждане на национални и европейски партньорства по темите за развитие на социалната икономика, социалното предприемачество, социалните услуги и заетостта и тяхното влияние върху качеството на живот на хората с увреждания, чрез социално включване и създаване на условия за устойчиво социално развитие и включващо общество.

На конференцията ще бъдат представени добри практики и модели на социално включване.

Ще бъде представена стратегията на Европейския съюз за социална икономика, както и различни концепции и техните предпоставки за успех.

В програмата е включено и изложение на социални услуги и предприятия от Европа и България. Ще бъдат връчени ежегодните награди на НАСО за социално развитие на България в категориите общини, неправителствени организации, работодатели, социални услуги, изкуство и култура.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: