Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Американци ще осиновят второ дете със синдром на Даун от Дома във "Виница"
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 14.06.2018Коментари (5)5306
©
Американци заявиха желанието си да осиновят дете със синдром на Даун от Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал "Виница“. Младото семейство вече има един син, който е осиновен от Дома и също е със синдром на Даун.

"Осиновихме Дани, когато беше на годинка и половина. Той се адаптира прекрасно. Здрав е, щастлив е и където и да отидем е много харесван“, разказаха Джийн и Даниел. Те споделиха, че за първи път са видели момченцето си на рождения ден на таткото Даниел. "В този ден получихме на имейла си писмо от осиновителска агенция със списък с деца със специални нужди. Ние предварително знаехме, че искаме да осиновим детенце със синдром на Даун. И когато видяхме Дани в списъка, веднага усетихме, че той е нашето дете“, обясни Джейн. Тя добави, че наскоро от същата агенция са се свързали с тях и са им показали друго момченце – А.И. "Веднага познахме, че това е Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, познахме и педагожката от снимката. Влюбихме се и в детето. Искаме да го осиновим и сме много щастливи, че с Дани имат сходна съдба“, каза още Джейн.

"Всички, които се грижим за слънчевото ни момче А.И. и го дарихме първи с любовта си, сме щастливи, че той ще има ново семейство, с истинска мама, татко и брат“, сподели д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца - Варна. "Благодарни сме на Джейн и Даниел, че що го направят завинаги част от живота си, също както Дани. Желаем му щастливо и пълноценно бъдеще“, добави тя.

Джейн и Даниел коментираха още, че децата със синдром на Даун са като всички останали. Дани им носи само радост и се справя много добре. Дори ходи на музикални занятия в местната библиотека. Родителите са оптимисти за бъдещето му, тъй като в Щатите хората със синдром на Даун са приети от обществото, често са наемани на работа в търговски обекти, в кафенета с персонал само от хора със синдрома, а някои дори стартират собствен бизнес с ръчно произведени артикули.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо точно дете с такава диагноза?За да не може да обеснява за гавра ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: