Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Девненското СУ "Васил Левски" обявява прием за електротехници
Автор: Екип Varna24.bg 17:03 / 14.06.2018Коментари (0)1948
©
И през учебната 2018/2019 година Средно училище "Васил Левски“ - град Девня, индустриалните гиганти в Долината на голямата химия и местната власт предлагат на кандидат-гимназистите възможност за гарантирана професионална реализация в Девня и атрактивен социален пакет по време на курса на обучение. Това стана ясно на провелата се среща между представители на индустриалните гиганти, Община Девня, училищното ръководство и родители, на чиито деца тази година им предстои да кандидатстват за средно образование.

В рамките на приема, който ще продължи от 20 до 26 юни включително, кандидатите за обучение в горния курс на СУ "Васил Левски“ ще могат да подават документи за специалността "Електрообзавеждане на производството“ и придобиване на професия "Електротехник“. За целта ще бъде разкрита една паралелка с 26 вакантни места, обясни директорът на училището Георги Петков. 

Юра Драганова – директор "Човешки ресурси“ в "Солвей соди“, направи кратка презентация на проекта за професионалните паралелки, който стартира успешно през миналата учебна година с подкрепата на "Агрополихим", "Девня цимент", "Солвей соди" и Община Девня. На 60-те ученици, които се обучават по две специалности, индустриалните гиганти осигуряват безплатни учебници, транспорт и обяд, стипендии за отличниците и най-важното – гарантирана заетост в заводите след успешно завършване на средно образование.

В рамките на изминалата учебна година в училището са разкрити две работилници за учебна практика – по елизмервания и общометална, като в момента се оборудва и кабинет по електротехника, отчете Юра Драганова. 

Отделно от това училището има сключен договор с Технически университет – Варна, в чиято лаборатория учениците ще карат изнесени упражнения под надзора на академични светила, подчерта директорът Георги Петков. От своя страна Община Девня отпусна средства от бюджета си за закупуване на униформи на гимназистите от новите специалности, което ще продължи и в годините напред, увери кметът Свилен Шитов.   

Проектът за професионалните паралелки в СУ "Васил Левски“ наскоро спечели Първа награда в конкурса на b2b Media за социално отговорни компании, реализирали проекти с образователна насоченост в сферата на бизнеса, на корпоративната социална отговорност, устойчивото развитие, иновативния дизайн и др. На различни престижни форуми проектът се дава като пример за успешно взаимодействие между бизнеса, местната власт, образованието и местната общност.

Кметът Свилен Шитов заяви пред родителите, че още тази година общината ще успее да обнови материално-техническата база на училището, след като администрацията спечели 1.3 млн. лева по линия на проект по Програмата за развитие на селските райони. Градоуправникът изтъкна, че курсът на професионално обучение в СУ "Васил Левски“ е ефективен, тъй като гимназистите усвояват практически знания и умения не само в рамките на училището, но и в трите завода, които партнират на проекта, а така също и в Техническия университет.

"В Девня и съседни общини предстои да се разкриват нови производства, Пристанище "Варна – изток“ също ще се премести на наша територия, така че тепърва бизнесът ще изпитва още по-остър глад за квалифицирани кадри“, посочи Свилен Шитов. Той подчерта, че една от основните цели на проекта за професионално гимназиално образование е да пресече негативните демографски тенденции на територията на общината и призова родителите да се замислят сериозно за съдбата на децата си. 

От ръководството на училището разясниха каква е спецификата на процедурата за подаване на заявления на хартия и по електронен път за тазгодишния гимназиален прием, а родители и ученици получиха брошури със систематизирана информация по въпроса. Заместник-директорката Миглена Радкова посъветва учениците да обмислят много внимателно своите предпочитания при кандидатстването, защото след това няма да има опция приетите по по-горно желание, но впоследствие размислили, да се запишат в девненското училище. СУ "Васил Левски“ ще създаде техническа възможност на кандидат-гимназистите да подават електронни заявления от самото училище, което ще им спести разходи за път до Варна, където се намира "училището гнездо“.

В програмата за професионално образование на СУ "Васил Левски“ е заложено и интензивно изучаване на английски език, което отваря възможност на успешно завършилите и придобили специалност "Електротехник“ за професионална реализация не само в България, но и в целия свят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: