Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Предстоящо в програмата на музикалното "Варненско лято“ 2018
Автор: Екип Varna24.bg 15:21 / 26.06.2018Коментари (0)2103
©
Предстоящо в програмата на Музикалното "Варненско лято“ 2018:

Днес от 19:00 ч.

В Градската художествена галерия е концертът на Ансамбъл "Драгостин Фолк Национал“ с диригент проф. Стефан Драгостинов.

В програмата: Звукови икони от България

Хорът, създаден от Стефан Драгостинов, пристига на фестивалната сцена след триумф на 17-ия Пасхален фестивал в Москва, където беше изпратен от публиката с бурни аплодисменти. Певиците със златни гласове ще изпълнят някои от най-хубавите български фолклорни песни, пресъздадени през авторския поглед на Стефан Драгостинов.

В концерта ще прозвучат песни от 11-те албума на ансамбъла: Рофинка, Саракина, Галунка, Дунавска музика, Любовна приказка, Коледна звезда, Притури се планината, Милойка, Слънчова сватба, Грозданка, Шинка и композиции и от цикъла "Верски песни“ - най-новото творение на Стефан Драгостинов, вдъхновено от песни, възхваляващи Бога. С уважение към традицията, любов към създаденото от безименния творец и със свое творческо виждане, авторът пише и дирижира поредица, която може да се изпълни само от музиканти от висока класа, виртуози във вокалното майсторство.

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лв. Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

27.06. от 19:00 ч.

В Зала 1 на Фестивалния комплекс Антони Дончев дирижира Бигбенда на БНР и горещия проект "Скици от Испания“

В програмата: Гершуин, Гил Евънс, Майлс Дейвис

Един от най-актуалните музикални проекти на сезона - "Скици от Испания“, гостува на Международния музикален фестивал "Варненско лято“. Биг-бендът на Българското национално радио ще грабне публиката със страстта на испанския фолклор, пречупена през емоцията на джаза. Джазменът Антони Дончев и блестящият тромпетист Росен Захариев - Роко ще пресъздадат творби на Хоакин Родриго и Мануел де Файя в един от най-хубавите дни на лятото.

Концертът ще започне с фрагменти от култовата творба "Порги и Бес" на Джордж Гершуин в аранжимент на Гил Евънс. "Скици от Испания“ е албум на Майлс Дейвис, който си партнира с композитора Гил Евънс. Ценителите ще останат очаровани от тази музика, създадена през 1960-та, която съчетава фюжъна в джаза, европейската класика и стилове от цял свят.

Билети: от касата на ФКЦ, цени - 5 и от 20 лв., за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

29.06. от 19:00

В Зала 1 на Фестивалния и конгресен център гостува вдъхновеният от Юрий Башмет оркестър East-West Chamber Orchestra с виртуозите Крилов и Кример

В програмата: Менделсон, Аренски, Чайковски

Създаденият по идея на Юрий Башмет "East-West Chamber Orchestra" гостува на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ на 29 юни във Фестивалния и конгресен център от 19 часа. Виртуозни музиканти от Източна и Западна Европа, всеки един от тях - звезда със собствен блясък, се събират, за да изваят заедно шедьоври на Менделсон, Чайковски и Аренски. Главен диригент и артистичен директор е Ростислав Кример.

Основана през 2015 г. като оркестър на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, формацията всеки сезон изнася концерти в различни страни на Европа. Оркестърът се определя като посланик на международното сътрудничество, мира и културните връзки в Европа и света. Освен с изявените изпълнители, носители на престижни награди от световни конкурси "East-West Chamber Orchestra“ впечатлява и с подбора на много добри инструменти.

Познавачите във Варна ще имат възможността да се потопят в изкуството на "East-West Chamber Orchestra" и на двама именити солисти , носители на множество награди от престижни музикални конкурси– Сергей Крилов – цигулка и Ростислав Кример – пиано.

Билети от Касата на ФКЦ, цени на билетите – от 5 до 20 лв., за ученици, студенти, пенсионери – 2 лв.

Билети за събитията от програмата на ММФ "Варненско лято“ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg, за "Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: