Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С 1,5 млн. лв. повече ще харчи Община Девня за асфалтиране на улици
Автор: Екип Varna24.bg 16:19 / 28.06.2018Коментари (0)1558
©
С милион и половина лева повече ще харчи Община Девня за асфалтиране на улици тази година. Средствата бяха завишени, след като финансистите на общината прецениха, че това е по силите на местната хазна. Така общата сума за рехабилитация на уличната мрежа набъбна на 2 500 000 лева. На своето заседание днес местният парламент одобри предложената от кмета Свилен Шитов актуализация на капиталовите разходи, която предвижда и един милион лева за изграждащия се централен парк в Девня.

Очаква се процедурата за избор на изпълнител на обявената обществена поръчка за рехабилитация на уличната мрежа да завърши до 2-3 седмици. В случай че няма възражения, мащабното асфалтиране може да започне в началото на август, но ако има, трябва да се изчака решението на Комисията за защита на конкуренцията, което може да отнеме повече време, обясни инж. Галина Димитрова от сектор "Устройство на територията“ в общинската администрация.

С одобрените един милион лева в централния парк в местност Разсадника до края на годината трябва да бъдат изградени детска площадка, скейт парк, велоалеи, барбекю, градинка за разходка на кучета, водна каскада, осветление, видеонаблюдение, и др., посочи Свилен Шитов.

В отговор на въпрос кметът заяви, че подходът откъм главния път ще бъде ограден, за да се преустанови безразборното влизане и паркиране на автомобили в парка. Ще се търсят и варианти за изграждане на паркинг в района, като един от тях е да се наеме парцел в намиращия се в съседство бивш стопански двор. Не се изключва и възможността паркоместа да бъдат обособени в отстоянието между бъдещата ограда на парка и банкета на главния път, обясни кметът Свилен Шитов.

Общинският съвет даде зелена светлина за изработването на комплексен проект за изграждане на едноетажен информационен център към античния амфитеатър в кв. "Река Девня“. Застроената площ на обекта ще бъде 300 кв. м.. Той ще бъде изграден върху частен общински имот, а за финансиране администрацията ще кандидатства по мярка 7.5. на МИГ "Девня – Аксаково“. Кметът изрази надежда, че до септември-октомври проектът ще бъде съгласуван с Националния институт за паметниците на културата, което е наложително поради обстоятелството, че строежът попада в границите на археологическия резерват "Марцианополис".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: