Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ще създаде ли напрежение "синята зона" във Варна?
Автор: Пламена Николова 09:34 / 06.07.2018Коментари (9)13834
© Varna24.bg
В отворено писмо от ПП "Демократична България – Варна" до кметът Иван Портних и областния управител Стоян Пасев се задават някои важни въпроси относно въвеждането на "Синята" зона в града. Varna24.bg ги публикува без редакторска намеса: 

След почти десетгодишни усилия, най-после предстои въвеждането на "Синя зона" в централната част на Варна. Има обаче факти, които силно притесняват хората и будят недоумение. Проектът "Синя зона" на гр. Варна отлага предварително оповестения си старт, вече повече от месец и половна. Периодично излизат прессъобщения на Община Варна и "Общински паркинги и гаражи", с които се анонсира "скорошният" старт на зоната. Несигурността, която се създава у хората, на първо място ще доведе до дезинтересиране на гражданите, да следят кога точно ще възникне задължението за плащане на такси за престой и глоби за неправилно паркиране. Така ще се провали действието на оповестителната и информационна част на проекта.

Убедени сме, че няма гражданин и гост на града, който да не е забелязал информационните табели в рамките на "Синя зона" – Варна .
Според указанията на Община-Варна, след като се разчертаят местата за паркиране, в продължение на един месец там ще може да се паркира безплатно. За сметка на това, всеки, който не е паркирал в разчертаната "зона", ще бъде глобяван по правилата на "Синя зона".

Това решение е смущаващо и създава предпоставки за двоен стандарт и транспортен хаос. To обезсмисля основното предназначение на “Синята зона" – да облекчи трафика и да създаде удобства за бизнеса и гражданите. От него прозира единствено намерението, целенасочено да се създадат условия за мнoжество нарушения, които да бъдат санкционирани, и с това да се увеличи финансовият резултат на оператора на зоната. Особено потърпевши ще бъдат живущите в района на "Синя зона“, тъй като с разчертаването й, броят на местата за паркиране стана значително по-малък, отколкото досега.

Бихме искали да ви напомним, че в разгара на лятото проблемът с паркирането в този район е най-сериозен. От свършеното до момента е видно също, че умишлено или поради некачествено планиране, местата за паркиране не са разположени по начин, по който да бъде усвоено оптимално наличното пространство. Считаме за недопустимо, в най-натоварения сезон от годината, Oбщина Варна волно или неволно да задълбочава проблемите с паркирането.

Обръщаме се публично към вас от името и на много граждани, с искане да предотвратите прилагането на този двоен стандарт! Ако ще се въвежда "Синя зона", тя трябва да бъде еднакво валидна в пълния си обем, както за ползвателите, така и за нарушителите, от момента на ефективното си стартиране. Всяко друго решение ще създаде сериозно напрежение!



Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.07.2018 г.
0
 
 
Надписите за т.н. СЗ ги има Кой ще сложи и надписи на бусовете в т.н. ГТ Все пак някой гост на Варна ползва и това чудо жарненско...
+1
 
 
Много неграмотно разчертаване!За мен си е чисто отбиване на номера.На някои места маркировката е поизтрита вече.Около нас след определяне на местата за паркиране се оказва,че почти няма такива!!!
-1
 
 
До сега бвше безплатно и обикалях 15 мин.за да паркирам през 4 улици от мястото където живея,сега ще плащам и пак ще обикалям,защото половината улица е вело алея,а другата половина е платно по което се движат колите!Ужаса е голям за живущите и лято и зима и мисля,че ние сме ощетени да упражним правото си на живущи в района!
0
 
 
Тази "синя зона" си е ЧИСТ РЕКЕТ НА ОБЩИНАТА!!! Тя не ти гарантира място - хем плащаш, хем пак си губиш времето да търсиш място! Вместо тази глупост, да бяха направили безплатни паркинги в центъра! Но от тях няма далавера... :(
Aнонимен
на 06.07.2018 г.
+1
 
 
НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПАРКОМЕСТА. ХЕМ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА СИНЯ ЗОНА ХЕМ НЯМА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА И ЩЕ НИ ГЛОБЯВАТ ТОВА НЕ Е ЛИ РЕКЕТ
0
 
 
синя зона нещо най хубаво какво ще се случи във Варна, но наистина много важно за да глобяват нарушители, иначе ако законопослушни граждани паркират правилно и плащат за това, а нарушители нищо не плащат, това е само ще стимулира повече нарушения с паркиране. Контрол е много важен, иначе няма смъсл.
Aнонимен
на 06.07.2018 г.
+2
 
 
местата за паркиране не са разположени по начин, по който да бъде усвоено оптимално наличното пространство. конкретен пример ул. цар Самуил в горната част. некачествено планиране.некадърни служители.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: