Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Камчия" посрещна световноизвестни музиканти
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 11.07.2018Коментари (0)2365
©
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ посрещна лятната музикална академия "Конкордия“, водена от световноизвестни музиканти. Сред тях е талантливият български китарист - Георги Василев - маестрото свири с Националния симфоничен оркестър на Италия, Оркестъра на Романска Швейцария, Камерния оркестър на Ермитажа, Софийска филхармония, Оркестър на БНР и много още.

В програмата на Акдемията са включени майсторски класове по класическа китара, контрабас и вокално майсторство. Класът по китара се води лично от Георги Василев, а този по контрабас от известната музикантка Ирина-Калина Гудева, дъщеря на авторът на емблематичните песни "Двама“, "Детство мое“, "Бяла тишина“ и "Лудо младо“ - Богомил Гудев. Участниците в Академията се обучават на вокално майсторство от Стефани Гурга – вокален педагог и корепетитор в Музикалните академии в Лозана и Сион. В "Камчия“ е и Седрик Мейер – изтъкнат швейцарски музикант, който свири на един от най-древните инструменти – архилютня.

Младите таланти имат възможност да се запознаят и с известния български лютиер - Боян Матев. Майсторът на китари, който е изработил най-звънките и мелодични музикални инструменти в България, сподели, че за създаването на една китара са необходими около 3 месеца. Най-добрите инструменти се произвеждат от палисандрово дърво или от кедър.

Идеята на Академията е да се съберат на едно място различни творчески личности и млади таланти, които да обменят своите знания и опит и да се учат един от друг. "Моите учители ми казваха, че опит, който не е раздаден, е изгубен. Това се опитваме да направим и ние – да предаваме знанията си“, споделя маестро Василев. Плановете за следващата година предвиждат участието на известни имена в различни области на музиката, а също и в изобразителното изкуство и иконописа. През последните години се наблюдава голям интерес към класическата китара от страна на младото поколение, допълни маестрото.  "Децата, които са в курса са много талантливи, бъдещи професионалисти и съм безкрайно благодарен, че имаме възможността да доразвиваме техния талант тук, в този прекрасен комплекс.

 "Благодаря на екипа на СОК "Камчия“, за гостоприемството! Лятното издание на Академията се провежда в отлично оборудваните кабинети и музикални зали на детски център "Радуга“,  споделя Георги Василев.

На 14 юли от 20,00 ч. в киноконцертната зала на детски център "Радуга“ участниците в Академията и техните преподаватели ще изнесат концерт. Събитието е част от музикалния фестивал "Конкордия“ – дългогодишна мечта на Богомил Гудев, реализирана от дъщеря му.

Концертът е с вход свободен!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: