Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Готови са два от инфраструктурните проекти в "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 18.07.2018Коментари (4)4672
Приключиха дейностите по ремонта и изграждането на ул. "Мара Тасева" в обхвата от бул. "Първи май" до бул. "Народни будители", както и на бул. "Първи май" - от ул."Мара Тасева" до кръстовището на пътя за кв. "Галата“.  

Около 15 000 кв. м. от уличната настилка е новоизградена или рехабилитирана по ул. "Мара Тасева", двете пътни платна са разширени, изградени са нови тротоари, както и 68 места за паркиране, от които 14 за хора с увреждания. Оформено бе ново кръгово кръстовище на бул. "Първи май" с бул. "Народни будители", с необходимите зони за престрояване с цел да се осигури  безопасността на движението. Изградена е дъждовна канализация, осигуряваща оттичане на повърхностните води от ул. "Мара Тасева" в канала море – езеро. В целия участък са монтирани нови осветителни тела. Изместени са стълбовете и контактната тролейбусна мрежа - заради разширяването на улицата, изградена е около 1 км велоалея. 

Изцяло приключена е и реконструкцията на уличната мрежа по бул. "Първи май"-  участъкът е асфалтиран, подменени са бордюри и тротоарни плочки, реконструирана е ВиК мрежата, подменено е уличното осветлението, пътната маркировка и оградата на Аспаруховия парк. Факт е и първата във Варна пешеходна пасарелка, която е с дължина от 84 метра- със стълбища и асансьори за хора с увреждания и майки с детски колички. Пасарелката е оборудвана с подово отопление, с цел предпазване от обледяване и опазване здравето на пешеходците в студените зимни дни. Освен уличната инфраструктура проектите предвиждаха и благоустрояване на прилежащите пространства. Затова бяха изградени комбинирано спортно игрище,  кът за отдих и две детски площадки със зона за фитнес на открито. Засадени са 81 дървета, 1120 броя храсти, цветя и райграс.

Ремонтните дейности в  "Аспарухово“ продължават с реализацията на друг проект по Оперативна програма "Региони в растеж" - рехабилитация на бул. "Народни будители" - от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва", и от бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тоя надлез никой няма да го използва за съжаление....
-1
 
 
Детска площадка, която разделена с магистрала. Подобна инфраструктура ще провакира на нарушение, хора ще бягат там по пътното платно, и в същото време водачи не очакват да видят там хора. Има програмата Vision Zero, който стартира от Швеция и отдавно прилагат я в други държави, с доказана ефективност Quote: Главният подход на програмата към този проблем е да се свали от хора основната вина за смъртните произшествия на пътя и да се направи така, че в решението на проблема да участват и тези, които са строили и обслужвали пътя, както и производителите на автомобили. Разработчиците на програмата са наясно, че всички сме обикновени хора и винаги ще допускаме грешки. Обаче е необходимо така да бъде организирано пътното движение, че грешките на хората да не водят до летален изход.
Aнонимен
на 18.07.2018 г.
-1
 
 
И бул."Първи май" вече е готов за ремонт, понеже пропадна настилката няколко седмици след пускането му в експлоатация... Но това не е новина.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: