Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
ѕортних: ясно е ко€ е морската столица, не догонваме Ѕургас!
»зточник: Varna24.bg 08:47 / 24.07.2018 ќтпечатай »зпрати
© Varna24.bg
–емонтът на бул. "¬асил Ћевски" във ¬арна е най-важни€т проект за града и е най-мащабни€т за последните три десетилети€. “ова каза в предаването "“ази сутрин" по bTV кметът на ¬арна »ван ѕортних.

“ой подчерта, че с него ще се преразпредели вътрешни€т трафик в града, тъй като минава под трите основни булеварда Ц "÷ар ќсвободител", "—ливница" и "¬ладислав ¬арненчик". ќт друга страна, ще спомогне и за отвеждането на транзитни€ трафик през града на туристи на север към курортните комплекси "—в. св.  онстантин и ≈лена", "«латни п€съци", "јлбена".†

ƒокато общината се гордее с най-мащабни€ си обект, експертите твърд€т, че той е нефункционален и н€ма да постигне основни€ ефект Ц да облекчи движението.

—поред председател€ на  амарата на геодезистите …оан  аратерзи€н проектът е сбъркан изначално Ц първо държавата отпуска пари, след това започва проектирането.†

"¬същност проектирането се извършва, докато върви строителството и по стари регулационни планове, да не говорим и за грешна кадастрална карта, какъвто е и случа€т със стадион "—партак", подчерта  аратерзи€н.

ѕроектът е минал през различни обществени обсъждани€, били са консултирани на практика всички необходими специалисти, отговори ѕортних на критиките. “ози проект ще реши проблеми, трупани с десетилети€, категоричен беше той.

Ѕул. ¬асил Ћевски" се прочу с недоразумение, като премина през трибуните на стадион "—партак".

"Ћокалното платно зас€га наистина н€колко реда от седалките, в действителност обаче самото трасе на булеварда е още от 60-те години.  огато навремето са изграждали трибуните, са стъпили в трасето на булеварда", коментира ѕортних.

“ой допълни, че е започнал ремонт на стадион "—партак" и се изгражда съвсем нова трибуна за феновете.

ѕортних коментира и проекта за интегриран градски транспорт, който е на стойност 115 милиона и все още не е завършен. ќтдавна монтираните автомати за продажба на билети по спирките и в автобусите не работ€т. ћинали€ ноември системата беше тържествено пусната, но само по една лини€ с десет автобуса.

ќсем месеца по-късно пром€на н€ма. ј билетите, както и преди 30 години, се продават от контрольорите.

Ѕилетната система е инсталирана, тествана и работи. «а да заработи в ц€лостен мащаб и да работи ефективно, тр€бва да приключат мащабните ремонти в града, подчерта ѕортних. ¬ момента над 10 линии не се движат по маршрутите си, което пречи на функционирането на самата система, за€ви той. ѕо думите му тр€бва да се приемат също новата транспортна схема след кра€ на ремонтите и новата тарифна схема. ѕолагаме всички усили€ да направим сериозна трансформаци€ в градски€ транспорт, увери кметът на ¬арна.

ѕроблемите с дъждовната канализаци€ във ¬арна са дългогодишни, изтъкна още той. ¬ ниската част се събират дъждовните води от по-високата част. ѕроблемите са два. ¬ централната градска част е изградена канализаци€ още през 40-те години на минали€ век, ко€то е смесена дъждовна и битова в едно. ƒругата основна причина за достигането на дъждовните води до ниската част на града от по-високата е липсата на пресичащ колектор Ц тр€бва да се доизгради колекторът "Ѕитол€ Ц ѕирин", който да пресече дъждовните води още в по-горната част на ¬арна.

ѕо думите му проектът за раздел€нето от битовата от дъждовната канализаци€ в централната градска част е на стойност около 60 милиона лева, а колекторът "Ѕитол€ Ц ѕирин" е на стойност около 40 милиона.

ѕрез тази година по данни от летището и хотелските комплекси отчитаме изключително добър туристически сезон, за€ви още кметът на ¬арна.

«апитан за обнов€ването на Ѕургас и ¬арна, той каза: "ясно е ко€ е морската столица - ¬арна. ƒа, в Ѕургас се случиха много добри неща. ѕри нас предната администраци€ €вно не е знаела как да борави добре с европроектите.†ѕоказахме едно ударно темпо по обнов€ване на града ни във всички сфери на социално-икономически€ живот. –адвам се, че всъщност с оптимизаци€ на общински€ съвет, активна работа по европейските програми и сериозна подкрепа от правителството ние не само запазваме, ами и и ускор€ваме този темп, така че клишето, че ¬арна е догонваща е абсолютно неправилно",††обобщи ѕортних.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...

ѕоказва коментари на »велина Ќенчева
премахни филтъра

0
 
 
Ќикой не ви обръща внимание, всички са по южното черноморие. ∆алко за морето и града, градски€ транспорт за см€х е станал и от малките градове дори
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћарт 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
ќткриха труп на мъж
ѕърва лига, сезон 2018/2019
“¬ и шоу сезон 2018/2019
ћъж и жена са открити мъртви в ѕловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: