Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дъждовното време стресна туристите, отменят резервации за почивка във Варна
Автор: Пламена Николова 13:08 / 25.07.2018Коментари (5)9318
© Varna24.bg
Туристи отменят резервациите си за почивка във Варна заради прогнозите за дъждовното време. Това сподели за Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

"Сезонът върви добре, туристите не само ги посрещаме, но и изпращаме позитивно. Важно е да си тръгнат доволни, защото ще разкажат за това на свои близки и приятели и ще се върнат отново. Ние трябва да мислим и работим дългосрочно, защото само един сезон не е достатъчен. Първата част на сезона беше по-слаба от миналогодишната. Ние го отдаваме най-вече на дъждовния период. По телевизията ни доста се акцентира върху лошото време, което се отразява на решението на туристите и те отменят резервациите си. Има туристи, които анулират резервациите, дори да плащат неустойки. Световното първенство по футбол беше втората причина за по-слабия сезон. Въпреки това хотелите са пълни и туристите са доволни. Има обекти, които се хвалят с добри печалби, други споделят, че са на минус спрямо миналата година. Лично моето мнение е, че ще запазим нивата от миналата година", каза Павлин Косев.

Във Варна предстоят интересни събития като Варна Мега рок и партито на МТВ. Според Косев именно такива мегапроекти съживяват града и дават повод на туристите да идват не само на море, а и заради тези събития.

"За да разширим сезона обаче е хубаво такива мероприятия да не са в сърцето на лятото през август, а да бъдат по периферията, за да подсилим това усещане за разширяване на сезона. Достатъчно е натоварен август откъм туристи и такива мегапроекти пренасищат Варна с гости. Възниква проблемът, че няма достатъчно места за настаняване.“, каза още Павлин Косев.

По този повод той сподели, че се заражда нов проблем за бранша това лято и той е провокиран от сивия сектор и предлагането на частни квартири.

“Преотдават се апартаменти и къщи за гости. По моя информация това са нови 700 апартамента. Голяма част от тези обекти са незаконни, трудно подлежат на проверки. Сигнализирал съм в Общината, за да може всички институции да вземат необходимите мерки.  Тези 700 апартамента са равни на десет нови хотела. Това дава отражение на клиентопотока и пазарния дял, свързан с туристите.“, каза Косев.

Болна остава темата с намирането на качествени кадри в туризма.

"Шегуваме се, че още не сме ударили дъното. Има обекти, които казват, че нямат проблеми с кадрите. Много е важен мениджмънта в даден обект. Важно е кога си търсиш хора, много е важно да си добре балансиран спрямо заплатите, които даваш...Всеизвестно е, че в туризма са ниски заплатите. Добре е обаче да се знае, че служителите не работят само и единствено за пари. Тях ги интересува социалният пакет, на какви пари ще бъдат осигурявани, как ще е регламентирана почивката им, ще имат ли отпуск или не. Важно е работодателят да има подход, да бъде коректен.“, коментира Павлин Косев.

Важен фактор за успешен туризъм във Врана е и инфраструктурата. Пречат или помагат ремонтите в града?

"Ремонтите във Варна в дългосрочен аспект помагат. След като приключат проектите, Варна ще има доста зрелищни кръстовища, които ще бъдат като атракция за туристите. Градинките, цветята, тротоарите и другите инфраструктурни подобрения правят добро впечатление на гостите. Тази година имаме доста французи. Туристите се впечатляват от центъра на Варна, колко е добре уреден, колко е красив. Чисто технически ремонтите дават някакво отражение за този сезон, но когато обясним на летовниците какво се прави и какво ще се случи, те проявяват разбиране и не са разочаровани от това“, допълни Павлин Косев.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
0
 
 
По добре - ще се отърват от тези апаши и пладнешки разбойници -да отиват в Гърция или в Турция - и да се чувстват като бели хора - за по - малко от половината пари които щяха да ги оскубят тук - пък да не говорим за обслужването-отидат ли - тук няма да стъпят повече . - а нашите да зяпат.
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
+1
 
 
Този май говори за някаква утопична Варна,а не за тази с тротоарите на хармоника и улиците-реки при всеки дъжд.А за ли липсата на качествен персонал са виновни най-вече работодателите-не може да си алчен и некоректен ,а да изискваш лоялност и отдаденост-беше едно време,когато хората работеха през сезона и бяха осигурени и през зимата,сега за 3 месеца си съсипваш здравето,а дали ще получиш заплата,и дяволът не знае!
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
+1
 
 
"Всеизвестно е, че в туризма са ниски заплатите. Добре е обаче да се знае, че служителите не работят само и единствено за пари. Тях ги интересува социалният пакет, на какви пари ще бъдат осигурявани, как ще е регламентирана почивката им, ще имат ли отпуск или не." Нагъл и циничен чичко, който си въобразява, че хората патки пасат. Не стига, че в туризма повечето е сезонна заетост, ами и за отпуски говори...а заплатите са не само мизерни, ами и несигурни (на края на сезона доста хора пищят за неполучени пари).
+1
 
 
Да отидат в Бургас, там има море и на плажа, и в града ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: