Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьорка към катаджии: Не мога повече да духам!
Автор: Екип Varna24.bg 13:43 / 28.07.2018Коментари (5)4140
©
Шофьорка с "Мерцедес" е сътворила невиждан цирк. Случаят е станал точно преди година - в края на юли 2017, но за него научаваме едва сега, след като има решение на Районния съд в Бургас. На 27 юли 2017 година край къмпинг "Градина" дамата пътувала с лек автомобил "Мерцедес Е 240", до нея на пасажерската седалка бил свидетелят Захари В. Заради неспазване на дистанцията, дамата, чиито инициали са Д.Н.М., засякла друг мерцедес, който се движел в насрещното платно. Тя твърди, че ударът бил минимален и няма материални щети, затова продължила по пътя си.

Другият участник в ПТП обаче твърди, че е избягала. Той смята, че щетата е доста сериозна, тръгнал след нея и настоявал да спре, за да се разберат. Искал да подпишат двустранен протокол. Настигнал я на ул."Иван Вазов" в Черноморец и извикал полиция.

На място органите на реда съставили на акт за нарушение на правилата за движение на жената, като й го връчили и тя го разписала, пише "Флагман". Междувременно поискали да й вземат проба за наличие на алкохол - задължително условия при катастрофа. В нито един от трите опита обаче дрегерът не можел да отчете резултат. Явно шофьорката не е издишвала достатъчно въздух в уреда, оправдала се, че "не може да духа повече". 

Заради това униформените й дали талон да отиде в медицински център, където да даде кръвна проба. Дамата обаче не изпълнила поставените от полицаите указания и не отишла до лабораторията, а се прибрала. След като осъзнала, че предвид нарушенията, които е направила, я грози глоба от 2000 лева и лишаване от свидетелството за управление на автомобил за 2 години, жената решила да оспори написания й акт, като в жалбата си посочила, че той бил нечетливо написан и не била разбрала какво трябва да направи.

Пред взетите показания на свидетелите – пътници и от двата автомобила. Всички доказателства сочат, че жената е виновна за настъпилото ПТП, защото не е спазила дистанция при разминаване с друго превозно средство. В този случай законът предвижда глоба от 200 лева.

Заради това, че е напуснала местопроизшествието, без да се заинтересува дали са нанесени материални щети, дамата ще бъде санкционира със 100 лева и лишена от шофьорската си книжка за срок от 3 месеца.

Предвид, че е направила няколко проби да издуха определен обем от въздух, но дрегерът не е отчел резултат, тя е трябвало да даде кръвни изследвания за алкохол или наркотични вещества, но не го е направила. Д.Н.М. ще бъда глобена с 2 хиляди лева и отнемане на книжата за срок от 2 години. Актът на КАТ Созопол е потвърден в пълнота от РС в Бургас.

С оглед на трите престъпления, извършени от Д.М., магистратите налагат общо наказание, което следва да бъде най-високо от всички, а именно – лишаване от шофьорска книжка за срок от 24 месеца и парична глоба от 2 хиляди лева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.07.2018 г.
0
 
 
А т.н.дрегер дали е минал задължително през метрологичен контрол,а?Твърде често ченгетата използват неизправни дрегери,защото знаят,че номерът минава.Иначе на хартия всичко е точно.Обаче...Но нали хартията търпи всичко.
0
 
 
Духа в интимната област имахте предвид.И аз това си помислих.Няма лошо.
Aнонимен
на 28.07.2018 г.
0
 
 
Ми дуай ма да беши дуала сига две иляди ша дуаш
0
 
 
От време на време БРАВО за българските магистрати!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Решения на Общински съвет Варна
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: