Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първа ЕГ във Варна с нова процедура по превръщането на столовата в културна зала
Автор: Пламена Николова 16:53 / 31.07.2018Коментари (0)3790
©
Първа езикова гимназия във Варна поднови от днес процедурата по избор на изпълнител за преустройството на столовата на училището в зала за културни мероприятия, научи Varna24.bg.

Обществената поръчка, която бе обявена през април и бе спряна заради редица нарушения, сега е на по-висока стойност. Тогава сумата, предвидена за реконструкцията бе в размер на 702 555 лв. без ДДС, докато новата поръчка е на стойност  924 618 лв. без ДДС. 

Планираните в проекта строително-монтажни работи ще допринесат за реконструкция и преустройство на съществуващата столова в зала за културни мероприятия; Превръщане на училището в привлекателно място за развитие на личността и база за бъдеща конкурентна професионална реализация;

Очакваните резултати според документацията на поръчката: Осигурена модерна, зала за културни мероприятия, осигуряваща максимален комфорт с добра акустика и отговаряща на всички изисквания за натоварване, земетръс, противопожарна безопасност. Съществуващата сграда е ситуирана като пристройка, отделена с конструктивна фуга към основната сграда на училището, ползвано от Първа езикова гимназия. Сградата се състои от един полуподземен и един надземен етажи. Функцията към момента е за училищна столова, като на надземния етаж са разположени зала за хранене, разливочна и обслужващи помещения - санитарни възли, както и кабинет на училищния лекар. На полуподземния етаж е кухнята на столовата с организирано самостоятелно зареждане и изхвърляне на отпадъците през стопанския двор от запад. Подходът на учениците към основните помещения е през основната сграда на училището.

Настоящият проект предвижда реконструкция и преустройство на съществуващата столова в зала за културни мероприятия: Надземния етаж се демонтира в зоната на покрива и ограждащите елементи. По този начин се премахват двете оси с колони по средата на пространството, предвидената нова конструкция е по-лека и по-висока, което позволява след монтиране на необходимите инсталации новата зала да има необходимата светла височина, включително над сцената. Функционално залата се състои от основно пространство, като се запазва съществуващия подход през основната сграда на училището.

Новото пространство е с възможност да събере 379 седящи места и допълнително са предвидени две места за хора с увреждания. За пожарна евакуация са предвидени освен основния вход още два допълнителни аварийни изхода с външни стълби към двора от запад.

Подиум е предвиден от южната страна - метална конструкция, повдигаща нивото на 120 см над нивото на пода на залата с настилка от дюшеме. Зад подиума са предвидени обслужващи помещения - съблекални мъже и жени, развити на две нива с метална конструкция, ползвайки височината до основния покрив. В югозападния ъгъл се запазва съществуващото предверие за зареждане на кухнята на полуподземния етаж, която остава непроменена. В северната част на залата са предвидени помещение за контрол на звука и осветлението, повдигнато на 200 см над основното ниво с достъп през самостоятелна стълба от фоайето пред залата и помощно помещение. В северната част на сградата обслужващите санитарни помещения и лекарския кабинет остават непроменени. За осигуряване на захранване на системите за пожарна безопасност на полуподземното ниво са преустроени две помещения в резервоар за дренчерната инсталация и техническо помещение.

Конструкцията на новата част изцяло се подменя. Запазват се подовата конструкция, като върху нея се излива нова подова плоча, осигурена на натоварването от новата функция. Върху съществуващите вертикални колони са поставя нова метална покривна конструкция, като се оформя едностранен наклон за отводняване на север. Покривното покритие е високопрофилна ламарина, пароизолация, минерална вата с дебелина 15 см и финишен хидроизолационен слой от PVC мембрана с дебелина 1.5мм. Стените са изпълнени от метални носещи рамки, разположени под ъгъл за постигане на по-добра акустика и разполагане на естествено осветление, което не предполага попадането на директна слънчева светлина на сцената. Изолацията е от 10 см вата от вътрешната страна, 5 см вата с голяма плътност отвън и финишен слой от минерална мазилка с различен цвят след съгласуване с проектанта. От вътре върху ватата се поставя воал и се монтира дървена обшивка за подобряване на акустиката. Подът на залата е от гумирана настилка. В помощните помещения стените са от гипсокартон на щендерна конструкция, таванът е окачен, растерен, се посочва още в документацията на проекта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: