Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родилното отделение на МБАЛ “Света Анна - Варна" поднови дейността си преобразено
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 13.08.2018Коментари (0)6876
Родилното отделение на Варна - в МБАЛ “Света Анна - Варна" поднови дейността си след двумесечно принудително спиране на ражданията заради голям ремонт. В момента най-старото в града звено за раждания посреща бъдещите майки напълно преобразено и с нова организация за отглеждане на новородените.

Ремонтните дейности започнаха през април. До края на май Родилно работеше с половината от капацитета си, а през юни и юли прекрати изцяло приема на пациентки, за да бъде преобразено и модернизирано.

След края на ремонтните дейности, базираните на един етаж отделенията “Родилно" и “Неонаталогия" са напълно отделени като организация на работа.

Всички стаи са ремонтирани, санитарните помещения - преобразени, стените и таваните - пребоядисани, газовата инсталация - обновена. Сигнализационната инсталация също е подновена. Навсякъде е подменена подовата настилка, а родилните зали са облицовани с антистатични и антимикробни покрития.

“В момента най-старото родилно отделение на Варна практически е най-модерното и уютното, благодарение на добрия синхрон, в който ръководството на МБАЛ “Света Анна - Варна" в лицето на изпълнителния директор д-р Красимир Петров и кметът на Варна г-н Иван Портних успяха да осигурят повече от половин милион лева, с които ремонтът стана възможен", коментира началникът на отделението д-р Милко Папазов.

Последният основен ремонт на сектора за новородени във варненския “Пирогов", преди сегашното пълно преобразяване, е от далечната 2002 г. Преди 3 години кметът Иван Портних на връх Бабинден обеща пари за основен ремонт и през 2018-а пълната промяна в отделението вече е факт, а от миналата година то се радва и на много нова и модерна медицинска апаратура.

В момента отделението разполага с 30 стационарни легла, а ражданията, които се извършват в него, са като за двойно по-голям капацитет.

Отделението е с най-високото - трето, ниво на компетентност и е сред малкото в страната с изцяло зает щат от лекари, акушери и санитари. Традиционно то е между 6 и 8 място в страната по брой раждания на година, но пресметнати на брой легла устойчиво е в топ 3.

“Пълното комплектоване на екипа и многото раждания при нас се дължат основно на две неща. Първото е доверието в работещите в отделението, а второто - уникалната медицинска инфраструктура, която МБАЛ “Света Анна - Варна" предлага - това е болницата с най-големи възможности - с мощна реанимация, 24-часова възможност за консулт с всякакъв вид специалисти и кръвен център. Това са животоопределящи структури, като се има предвид, че при родилките всичко се развива много бързо и често се налагат реакции в режим на спешност", коментира Папазов, дни след подновяването на дейността на отделението на пълни обороти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: