Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След публикация на Varna24.bg: Вълна от съпричастност заля Светльо, който живее в барака без вода и тоалетна във Варна
Автор: Пламена Николова 11:43 / 24.08.2018Коментари (0)7769
© Varna24.bg
След публикацията на Varna24.bg за 30-годишния инвалид Светльо, който живее в барака без прозорец, вода и тоалетна във Варна, вълна от съпричастнос заля лъчезарният млад мъж в инвалидна количка, научи медията ни от читатели.

Много хора са занесли храна, дрехи и памперси на мъжа, хора са отделили от средствата си, за да му помогнат. Дарители са занесли хладилник и диспенсър за вода. Строителна фирма предложила да разшири с още една стая бараката, а от фирма Екотой във Варна поеха ангажимент пред Varna24.bg да осигурят химическа тоалетна за инвалида, който е с диагноза детска церебрална парализа.

След като се даде гласност за мъжа, който се къпе в съседка два пъти месечно, от Община Варна също е потърсено съдействие за настаняването му в общинско жилище. Не е ясно дали това ще се случи, затова Светльо отново отправи огромна молба чрез медията ни, ако някой може да му осигури покрив над главата с баня и тоалетна, да го стори, докато се намери трайно решение на проблема му.

Младият мъж е лъчезарен и общителен и споделя, че не би могъл да живее в изолация в Домът за стари хора "Гергана“, където му е било предложено да пребивава.  

Припомняме,че Светльо е кръгъл сирак. Изоставен е в Дом за сираци в Луковит, където е имал много тежък живот, бил е тормозен и малтретиран от възпитателите.

Преди 7 години купил бараката на ул. "Роза" на изплащане и от тогава живее в тясното помещение, а вечер оставя отворена вратата, за да влиза въздух вътре. Оставя отвън и инвалидната си количка, за която няма място вътре.

Мъжът е силно притеснен от захлаждането на времето, когато ще му се наложи да живее в затвореното тясно пространство. Освен това Светльо плаща промишлен ток за обитаваната барака, което е свръх силите на инвалида с малка пенсия.

Във видео, изпратено до медията ни от читатели, които са се отзовали и са помогнали, Светльо изразява огромната си благодарност към всички добри хора.

Вижте какво споделя той!

За повече информация: Даниела Иванова 0889 681 227









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: