Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рекорден брой участници в ММК "ART STARS-Звезди на изкуството"
Автор: Пламена Николова 12:11 / 03.09.2018Коментари (0)2304
©
Рекорден брой участници, близо 300, отчитат организаторите на Международния музикален конкурс "ART STARS-Звезди на изкуството", който стартира от днес.

Най-многобройни са изпълнителите в категория "Поп пеене“.

В категория "Класическо пеене“ участниците тази година са 3 пъти повече в сравнение с предишното издание, съобщава музикалният педагог Мила Маврова, създател и организатор на конкурса.

Новина е и това, че в тази категория журито тази година е с международно участие. В журито гостуват проф. Ейми Фримър от САЩ и Роберта Матели от Италия.

И тази година конкурсът обединява таланти от най-ранна до преклонна възраст. Най-малката участничка е на 4 години, а най- възрастният изпълнител на 84 години. И двамата ще се изявят в категория "Народно пеене“.

Тази година в журито на категория "Поп пеене“ ще се включи и поп звездата Кичка Бодурова, разкри още Маврова.

Припомняме, че четвъртият Международен музикален конкурс "ART STARS-Звезди на изкуството"  стартира днес и ще продължи до 9 септември във Варна.  

Програмата на конкурса включва три състезателни категории:

На 5 и 6 септември от 10 до 19 ч. в  Grand Mall, ет.2 ще се изявят участниците в категория  "Народно пеене“.

На 7 и 8 септември  от 9 до 19 ч. Ще мерят сили участниците в категория "Поп пеене“ отново в Grand Mall, ет.2.

На 8 и 9 септември от 10 до 19 ч. в зала Концертна на радио Варна ще се включат участниците в категория "Класическо пеене“.

От днес до 7 септември от 10 до 19 часа е предвиден "Майсторски клас по класическо пеене“ на доц. д-р Иванка Нинова. Той ще се проведе зала Концертно студио на Радио Варна.

В рамките на конкурса са предвидени и пет концерта, отворени безплатно за варненци и гостите на града.

На 6.09 от 20.00 ч. е Гала концертът на лауреатите от категория "Народно пеене“ - Grand Mall, ет.2.

На 7.09 от 17.00 ч. – Гала концерт на участниците в Майсторския клас  

зала Концертно студио на Радио Варна.

На същия ден, 7.09 от  20.00 ч. е и Тържественото откриване на конкурса в  Grand Mall, ет.2 с участие на вокалния клас на Мила Маврова и участници в журито.

На 8.09 от 20.00 ч. е Гала концертът на лауреатите от категория "Поп пеене“ - Grand Mall, ет.2.

На 9.09 от  20.00 ч. е  Гала концертът на лауреатите от категория "Класическо пеене“ в зала Концертно студио на Радио Варна.

Тази година при първата категория ще има явно гласуване, което предполага обективна оценка при класиране на участниците.

Друга особеност е, че в тази категория ученици на организаторите нямат право да участват и в журито няма вокални педагози.

Председател на журито в категория "Поп пеене“ е Хайгашот Агасян. В него участват още - композиторът Нелко Коларов и известният  изпълнител Славин Славчев. Нов участник в журито е поп звездата Кичка Бодурова.

Втора категория "Класическо пеене" тази година се радва на най-голям интерес от самото създаване на конкурса. Журито е обновено. Председател е Даниела Димова, директор на Държавна опера-Варна, членове са доц. д-р Иванка Нинова, Роберта Матели, италианска оперна певица, вокален педагог и режисьор, която дава своята парична награда на изпълнители на италианска оперна музика. За първи път в това жури е и проф. Ейми Фримър - оперна певица със специализация в Метрополитен опера и вокален педагог в Университета "Тюлейн“ в Ню Орлийнс

В третата категория "Народно пеене" председател на журито ще бъде Пепа Запрянова, диригент фолклорист и музикален педагог, а членове - Елица Тодорова – вокален изпълнител и перкусионист, Петя Стоева -експерт към Министерство на културата и Павлинка Тодорова -известен музикален педагог.

Наградният фонд включва парични и предметни награди. Предвидени са видеоклип като награда "Grand Prix“ в категория "Поп пеене" на стойност 2000 лв. Към лауреатите ще бъдат правени покани за участия в международни конкурси в Италия, Казахстан, Унгария, Сърбия , Германия и др. Видеоклип ще бъде даден като награда и в категория "Народно пеене".

Наградите в категория "Класическо пеене" включват участие в главни роли в спектакли на Държавна опера- Варна. Привидени са няколко щатни бройки за артист-хористи и солисти, също и участие в Оперна Гала на сцената на Държавна опера-Варна."

Организатори на Международния музикален "ART STARS-Звезди на изкуството" са Фондация "Звезди на изкуството" и Inner Wheel – България. Той се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура“. Конкурсът е в “Календар културните събития“  на Министерството на културата.

Varna24.bg е медиен партньор на проявата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: