Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какво ще се случи с могъщата империя на Ветко Арабаджиев?
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 03.09.2018Коментари (17)6337
©
Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира за "Радио Пловдив" последните версии около разследваните за пране на пари и данъчни престъпления Ветко и Маринела Арабаджиеви. Според него опитът ни с този тип процеси на пране на пари и големи ДДС измами в момента не са много успешни.

"Има много оправдани. А сега какво ще бъде развитието е много трудно да се каже. Това, което разбрахме от прокуратурата е, че вероятно обвинението е за чистене на ДДС и всъщност самата схема за подобно чистене е да бъде кеш, т. е. теглене от много малки клонове на този кеш и по тази причина в рамките на този месец натрупването на такова много голямо количество пари в офисите. Сега дали това могат да го докажат, че е свързано с такова чистене на ДДС и съответно семейството е участвало, ще видим.

Счетоводните офиси са част от схемата, но зависи какви са криминалните структури. Понякога офисите са тайни, счетоводителите не работят открито, но пак казвам, че това са много сложни дела обикновено и обикновено рядко имаме осъдителни присъди".

Безлов коментира, че според него семейството ще се върне само:

"Аз си мисля, че активите, които има това семейство са много големи. В интерес на истината много от фирмите са регистрирани в офшорни зони и очевидно ще има юридически трудности спрямо тази собственост, но моето очакване е, че след известно време на прикриване, на изчезване след това ще се появяват. Така се случи и с известни процеси, последно и с Митьо Очите. Моето очакване е, че семейството по-скоро ще се появи, виждате колко известни адвокатски кантори са работили и работят за тях. така че моето очакване е, че те по-скоро ще се появят, няма да изчезнат.

Този тип процеси са неефективни, имаме много малко случаи на осъдителни присъди. Друг е проблемът какво се случва със самите ДДС измами, данъчните измами. Ако бъдем обективни, различни данни и на НАП, и на международни компании, които изследват данъчните измами има значително свиване на данъчните измами в сравнение със златните периоди на забогатяването, включително тези периоди за които говорим – 2007 - 2008 г. Това, което е видимо, е, че ДДС действително се свиха през последните години и може да видите какво се случва с ДДС приходите – те растат – общо взето между 9 и 10 %, при положение, че брутният вътрешен продукт на страната расте с 3,5 – 4 %, т. е. има намалени възможности за данъчни измами.

Има и такъв момент, че хората, които са започнали криминално своите компании или своите структури, все повече предпочитат да са на светло и да не рискуват. Така че за мене например беше изненада, че подобно нещо може да се случи с втория по големина собственик на туристически бизнес в страната, т. е. да няма такива рискови неща като 10 милиона кеш в офисите.

За политическия чадър – има много снимки на семейството по социалните мрежи с политици, но като аз лично поне не се сещам за някакви свързвания с конкретни политици, възможно е да сме пропуснали. Но по-скоро в този случай ми изглежда внимателно, без явни, видими белези на политическо обвързване.

Но ако говорим за това последното развитие, за мен е рисково поведение, друг е въпросът дали има престъпление – трябва да го докаже обвинението, за толкова много кеш да държите в кутии за обувки".



Още по темата: общо новини по темата: 103
05.12.2021 »
18.08.2021 »
27.07.2021 »
06.06.2021 »
02.04.2021 »
15.03.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
0
 
 
Аз мисля , че ще си платят данъците . Както разбрах за дълг от 600 000 лева , а сега може би ще платят и 2 000 000.
на 03.09.2018 г.
+3
 
 
Модни корифеи. Как са се барнали само... Я, някой знаещ да каже каква е марката на чантата на Маринелка, Шанел или Диор, че няма да спя тая нощ. Някой да светне Вълчо, че изисканитете мъже с възможности носят часовници от рода на Сантос ( Картие)- семпло качество.
0
 
 
Чета интересни коментари от онзи ден,били мафиоти,парите крадени,не плащали данъци и т.н.Интересно защо под новината :Рачков купи къща на Игнатова за 160 000 евро в Гърция.,няма коментари.Толкова много ли печели,не плаща ли данъци,тази къща ще иска поддръжка в Гърция.Не се заяждам просто ми е интересно.Сравнявам на една страница бизнесмен,у когото открили 150 000 лв и от къде ги има,и актьор с подарък в Гърция за 160 000 евро.
+3
 
 
Леки боричкания в червеното котило.Били в офшорни зони ...и кво от това? В един момент идват едни момченца с дръпнати очички дето улучват сибирска катеричка от 100 м. в оченцето и ти бутат да подписваш каквото трябва...ама това само за тези дето не слушкат
+9
 
 
Ще я разпродадат или ще им я вземат ,защото не е тяхна. Тея дето са им я дали ще им я вземат!Така е с "честните" частници в България!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: